play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uklanjanje opasnog stabla lipe

 

U četvrtak 2. ožujka 2023.  Parkovi će u 8 sati u jutro početi s radovima na uklanjanju opasnog stabla lipe uz pješački prijelaz na raskrižju Ulice Augusta Cesarca i Ulice Alojzija Stepinca u Varaždinu.

 

Naime lipa koja se nalazi na početku drvoreda uz rub šetališta Vatroslava Jagića u jako je lošem stanju i prijeti ozbiljna opasnost od izvale stabla na sam pješački prijelaz. Na stablu je uočena trulež u donjem dijelu debla kod korijena sa gljivama truležnicama , te veliki otvor s razgrađenim stanicama drva, što ukazuje da lipa u donjem dijelu ima šuplji prostor. Stablo koje je u ovakvom stanju predstavlja posebnu opasnost za jakog nevremena, a potencijalna opasnost za sigurnost građana postoji i za vrijeme mirne situacije.

Kako pojašnjavaju iz Komunalnog redarstva Grada Varaždina sukladno odredbama Odluke o komunalnim djelatnostima  (Službeni vjesnik Grada Varaždina 6/2019) i Odluke o komunalnom redu (Službeni vjesnik Grada Varaždina 9/2019) Parkovi su  u okviru održavanja drvoreda na javnim zelenim površinama obvezni ukloniti stablo koje se sa  stručnog aspekta ocjenjuje kao opasno.

Stablo se nalazi u neposrednoj blizini prometnice, te će se radovi izvoditi sukladno sa svim mjerama zaštite.

 

Na mjestu te stare  lipe, Parkovi će posaditi novo stablo lipe.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Novootvoreni Memorijalni centar Domovinskog rata u Ivancu ispunjen  vrijednim eksponatima i fotografijama čuva uspomenu na ponosne dane Domovinskog rata

    Prigodnom svečanošću u Ivancu je otvoreni Memorijalni centar Domovinskog rata koji se nalazi u zgradi u vlasništvu Varaždinske županije koja je ustupila prostor članovima UDVDR- ogranak Ivanec i HVIDRA- a kako bi mogli na jednom mjestu izložiti vrijedne eksponate i fotografije iz Domovinskog rata. Prije samog otvorenja u Kinodvorani Ivanec održano je obilježavanje 25 godina neprekidnog rada i djelovanja UDVDR-a Ivanec, a obilježavanju su uz veliki broj članova mnogih […]

  today16/11/2023 42

  0%