play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Uklanjanje opasnog stabla lipe

 

U četvrtak 2. ožujka 2023.  Parkovi će u 8 sati u jutro početi s radovima na uklanjanju opasnog stabla lipe uz pješački prijelaz na raskrižju Ulice Augusta Cesarca i Ulice Alojzija Stepinca u Varaždinu.

 

Naime lipa koja se nalazi na početku drvoreda uz rub šetališta Vatroslava Jagića u jako je lošem stanju i prijeti ozbiljna opasnost od izvale stabla na sam pješački prijelaz. Na stablu je uočena trulež u donjem dijelu debla kod korijena sa gljivama truležnicama , te veliki otvor s razgrađenim stanicama drva, što ukazuje da lipa u donjem dijelu ima šuplji prostor. Stablo koje je u ovakvom stanju predstavlja posebnu opasnost za jakog nevremena, a potencijalna opasnost za sigurnost građana postoji i za vrijeme mirne situacije.

Kako pojašnjavaju iz Komunalnog redarstva Grada Varaždina sukladno odredbama Odluke o komunalnim djelatnostima  (Službeni vjesnik Grada Varaždina 6/2019) i Odluke o komunalnom redu (Službeni vjesnik Grada Varaždina 9/2019) Parkovi su  u okviru održavanja drvoreda na javnim zelenim površinama obvezni ukloniti stablo koje se sa  stručnog aspekta ocjenjuje kao opasno.

Stablo se nalazi u neposrednoj blizini prometnice, te će se radovi izvoditi sukladno sa svim mjerama zaštite.

 

Na mjestu te stare  lipe, Parkovi će posaditi novo stablo lipe.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Humanitarna akcija za djevojčicu Manirelu

  Osmogodišnja Manirela Oršuš iz Piškorovca i njezina obitelj imaju samo jednu želju – život. Naime, Manirela je djevojčica kojoj je dijagnosticiran zloćudni tumor mozga. Manirelina šansa za život je skupo liječenje u inozemstvu, točnije u San Franciscu, koje obitelj sama ne može osigurati. Stoga je pokrenuta humanitarna akcija 'Dobro srce – za Manirelu', a sredstva se prikupljaju na račun otvoren u humanitarne svrhe, na ime njene majke Radmile Oršoš. Humanitarni […]

  today25/02/2022 517

  0%