play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zlatna plaketa i Grand Prix za Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla

Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla osvojio je Zlatnu plaketu i Grand Prix na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava Hrvatskog sabora kulture koji se održao u Dugom Selu. Tamburaški sastav VFA-a predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji folklornih sastava te se s osvojenih 96,67 bodova u Varaždin vratio sa Zlatnom plaketom. To je ujedno najveći ukupni broj osvojenih bodova među sastavima koji su sudjelovali na Susretu, čime je Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla osvojio i Grand Prix 29. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Uz Grand Prix, Varaždinskom folklornom ansamblu dodijeljena je bisernica sponzora Glazbalarski obrt Mario Žmegač te primjerak zbirke “Odabrana djela” Bože Potočnika u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Tamburaški sastav VFA Zlatnu plaketu i Grand Prix osvojio je izvedbom brojeva “Zelinski drmeši” i “Popevke tete Lize” Alana Kanskog. U potonjoj tamburašima i violinistima VFA pridružila se ženska vokalna skupina ansambla predvođena solisticom Majom Delić.

 

Tamburaški sastav VFA uvježbao je voditelj sastava Tomislav Čampa. Umjetnički voditelj ansambla je Tim Hrvaćanin, plesni voditelj i voditelj pjevanja Fin Hrvaćanin, dok je Pjerino Hrvaćanin predsjednik ansambla.

Na 29. Susretu natjecalo se sveukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s preko 400 tamburaša u četiri kategorije: koncertni orkestri, folklorni orkestri, koncertni sastavi i folklorni sastavi. Stručno povjerenstvo u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold (predsjednik) i Ivan Potočnik dodijelilo je brončane, srebrne i zlatne plakete Hrvatskog sabora kulture svim sudionicima prema broju osvojenih bodova, dok su Grand Prix osvojili orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova. Grand Prix među orkestrima osvojio je Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ iz Samobora.

Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla treću godinu zaredom predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji folklornih sastava na Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava te je treću godinu zaredom osvojio Zlatnu plaketu, i drugi Grand Prix u tri godine, 2020. i ponovno 2022. godine. Ove nagrade još jednom potvrđuju iznimnu kvalitetu rada voditelja i članova Varaždinskog folklornog ansambla.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U dvije prometne nesreće ozlijeđeno petero ljudi

  U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 24. siječnja oko 6.45 sati u mjestu Cerje Tužno, ozlijeđene su tri osobe. Žena starosti 37 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona dolaskom u zavoj brzinu kretanja vozila nije prilagodila uvjetima na kolniku, prešla je vozilom na suprotnu prometnu traku i udarila u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 51-godišnjakinja. U prometnoj nesreći ozlijeđene su 37 i 51-godišnjakinja i 17-godišnji […]

  today25/01/2024 20

  0%