play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zlatna plaketa i Grand Prix za Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla

Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla osvojio je Zlatnu plaketu i Grand Prix na 29. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava Hrvatskog sabora kulture koji se održao u Dugom Selu. Tamburaški sastav VFA-a predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji folklornih sastava te se s osvojenih 96,67 bodova u Varaždin vratio sa Zlatnom plaketom. To je ujedno najveći ukupni broj osvojenih bodova među sastavima koji su sudjelovali na Susretu, čime je Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla osvojio i Grand Prix 29. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Uz Grand Prix, Varaždinskom folklornom ansamblu dodijeljena je bisernica sponzora Glazbalarski obrt Mario Žmegač te primjerak zbirke “Odabrana djela” Bože Potočnika u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Tamburaški sastav VFA Zlatnu plaketu i Grand Prix osvojio je izvedbom brojeva “Zelinski drmeši” i “Popevke tete Lize” Alana Kanskog. U potonjoj tamburašima i violinistima VFA pridružila se ženska vokalna skupina ansambla predvođena solisticom Majom Delić.

 

Tamburaški sastav VFA uvježbao je voditelj sastava Tomislav Čampa. Umjetnički voditelj ansambla je Tim Hrvaćanin, plesni voditelj i voditelj pjevanja Fin Hrvaćanin, dok je Pjerino Hrvaćanin predsjednik ansambla.

Na 29. Susretu natjecalo se sveukupno 19 tamburaških orkestara i sastava s preko 400 tamburaša u četiri kategorije: koncertni orkestri, folklorni orkestri, koncertni sastavi i folklorni sastavi. Stručno povjerenstvo u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold (predsjednik) i Ivan Potočnik dodijelilo je brončane, srebrne i zlatne plakete Hrvatskog sabora kulture svim sudionicima prema broju osvojenih bodova, dok su Grand Prix osvojili orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova. Grand Prix među orkestrima osvojio je Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ iz Samobora.

Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla treću godinu zaredom predstavljao je Varaždinsku županiju u kategoriji folklornih sastava na Susretima hrvatskih tamburaških orkestara i sastava te je treću godinu zaredom osvojio Zlatnu plaketu, i drugi Grand Prix u tri godine, 2020. i ponovno 2022. godine. Ove nagrade još jednom potvrđuju iznimnu kvalitetu rada voditelja i članova Varaždinskog folklornog ansambla.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Prijem za sportaše rekreativce Športskog saveza osoba s invalidnošću Varaždinske županije

  U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za sportaše rekreativce Športskog saveza osoba s invalidnošću Varaždinske županije koji su sudjelovali na Sportsko rekreativnim igrama državne razine održanim od 26. do 28. studenoga prošle godine u Poreču. Istaknimo kako je na sportskim igrama nastupila županijska reprezentacija koju je činilo 16 natjecatelja koji su ostvarili zapažene rezultate osvojivši 5 zlatnih medalja: u visećoj kuglani pojedinačno (Željko Habunek), u pikadu pojedinačno žene […]

  today25/01/2022 38 1

  0%