play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenički dom Varaždin domaćin 47. regionalne Domijade, sudjeluje 450 učenika iz sedam županija

Učenički dom Varaždin danas je domaćin 47. regionalne Domijade sjeverne Hrvatske, natjecanja učeničkih domova u sportu i kulturi. ” Na Domijadi za regiju sjever sudjeluje 450 učenika iz 11 učeničkih doma iz sedam županija, a natječu se u šest različitih sportova, u likovnom stvaralaštvu te u glazbeno-scenskom i filmskom stvaralaštu. Natjecanja se održavaju na osam lokacija, u tri srednje škole, Areni Varaždin i u Graberju, pa zahvaljujem Varaždinskoj županiji na podršci, kao i Gradu Varaždinu. Najbolji, najspretniji, najkreativniji i najsretniji će izboriti nastup na državnoj Domijadi, koja će biti održana od 6. do 8. svibnja u Rovinju – rekla je ravnateljica Učeničkog doma Varaždin Katarina Vusić.

Regionalnu Domijadu otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec. “Domijada se održava od 1975. godine, a ta tradicija govori o pola stoljeća želje da se djeca iz svih krajeva Hrvatske druže, upoznaju i natječu u onome što posebno vole, ali rekla bih, najvažnije je da ostvare poznanstva pa i prijateljstva za cijeli život. U vrijeme odrastanja zasigurno nije lako preseliti se u drugi grad, no niz je učenika koji u vrijeme svojeg srednjoškolskog obrazovanja žive u učeničkim domovima. Zato je važna uloga ravnateljice te cijele uprave i zaposlenika doma, pa i Županije kao osnivača. Varaždinska županija kao osnivač kontinuirano ulaže u Učenički dom Varaždin, a prošle godine je u potpunosti rekonstruiran restoran, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno gotovo 48.000 eura. Takvim ulaganjima u dom osiguravamo sigurno mjesto za rast, učenje i druženje, dok su događaji poput Domijade prilika da učenike naučimo kako se nositi s pobjedama, nastupima, ali i porazima” rekla je zamjenica Zagorec.

Pozdrave je u ime Grada Varaždina uputila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić. Korisnici Učeničkog doma Varaždin i učenici Glazbene škole u Varaždinu Marija Klara Hodić i Emanuel Kontrec izveli su hrvatsku himnu u instrumental verziji u vlastitom aranžmanu. I sve je bilo spremno – učenici su s osmijehom na licu i istaknutim transparentima krenuli na „borilišta“. Uz domaćine iz Učeničkog doma Varaždin, najvećeg u regiji sjever, te korisnike Učeničkog doma Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, na Domijadi se natječu i učenici iz domova iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Natjecanje u likovnom stvaralaštvu održava se u dvorani Srednje strukovne škole Varaždin, natjecanje u glazbeno-scenskom i filmskom stvaralaštu u HNK Varaždin, a u sportskim disciplinama (stolni tenis, badminton, košarka, odbojka, nogomet i šah) na šest lokacija, u dvoranama Prve i Druge gimnazije, Gospodarske i Elektrostrojarske škole, dvorani Graberje te Areni Varaždin.

Za sigurnost svih natjecatelja brinu volonteri – studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever i članovi Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%