play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Županijskoj palači održana 1. radionica o obnovljivim izvorima energije

U organizaciji Varaždinske županije, a u sklopu provedbe projekta „Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju sunčeve energije“ u Županijskoj palači održana je 1. radionica o obnovljivim izvorima energije.

Radionica je okupila djelatnike dvanaest školskih ustanova, odnosno osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije  na čijim krovovima su postavljene   fotanaponske  elektrane.

Prisutne je na početku radionice pozdravila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja im je poručila kako su oni vrlo važan dio funkcioniranja samog školskog sustava.

– Drago mi je da će ova radionica kao prva u nizu biti nadogradnja dosad stečenim znanjima i da ćete Vi koji održavate sustav dobiti dodatno znanje koje će Vam koristiti u daljnjem radu. Varaždinska županija promišlja zeleno i digitalno stoga smo i prije dvije godine uveli projekt školskog dizela kako bi bili globalno konkurentni. No, nije dovoljno samo postaviti solarne panele već je potrebno i educirati ljude koji rade na održavanju tog sustava. Zahvaljujući i Vama, Varaždinska županija ide k cilju da bude predvodnik u korištenju obnovljivih izvora energije- rekla je zamjenica župana.

Radionicu naziva Integrirane sunčane elektrane održao je prof.dr.sc. Tomislav Tomiša, naglasivši kako je radionica organizirana za buduće korisnike fotonaponskih elektrana koje se instaliraju po objektima kao što su škole.

 

-Budući da se radi o korisnicima koji su laici u tome, radionica je prilagođena da se njima na popularan način prezentira ta tehnologija, način korištenja postrojenja i samo održavanje kako bi učinak svega toga bio što povoljniji – istaknuo je prof. dr.sc. Tomiša.

Podsjetimo kako vrijednost spomenutog projekta iznosi 351.226, 25 eura, od čega je 298.542, 31 eura ili 85% sufinancirano iz financijskog mehanizma EGP-a za razdoblje od 2014. do 2021. u sklopu provedbe Programa „Energije i klimatske promjene“, a 52.683, 94 eura ili 15 posto iz sredstava Varaždinske županije.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%