play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu u ponedjeljak „Koncert u mraku“

Djela Georgea F. Handela, Ivana Padovca, te Josipa Hatzea u deklamiranoj i u pjevanoj verziji glavna su tema ovogodišnjeg, već možemo reći, tradicionalnog koncerta gdje će glazbenici i ovoga puta publici predstaviti u mraku.

„Koncert u mraku“ na kojem uz sopranisticu Jelenu Štefanić i mezzosopranisticu Sofiju Cingula nastupaju Ivana Godec-Vinceković na klaviru i Darko Rušec na gitari, održat će se u ponedjeljak 30. listopada 2023. godine u klubu Europa Media u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 19 sati. Glazbenicima će se na sceni pridružiti i glumac Vojin Perić. Baš kao što su i spomenuti kompozitori tokom života izgubili svoj vid, ostali u mraku, kao što glumac Vojin Perić u svome Kazalištu slijepih i slabovidnih Novi život stvara predstave iz mraka i ovoga puta, želja izvođača je da združeni, publici pruže doživljaj glazbe i stiha u njegovoj esenciji zvuka lišenog optičkih podražaja te ga prepustiti mašti svakog pojedinca.

Program je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike, a ulaz na koncert je slobodan.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Brojne povijesne postrojbe uveličale ovogodišnju Čiselsku nedelu v Maruševcu

  Uz Jurjevo i Rokovo, Čiselska nedela je jedan od najočekivanijih blagdana na području Općine Maruševec. Blagdan Kraljice svete Krunice odnosno Čiselska nedela posljednje je veliko proštenje u ovom dijelu godine kojeg građani redovito posjećuju. Bilo je tako i prošlog vikenda. Čiselska nedela tradicionalno je započela Budnicom Kuburaške udruge Maruševec, ujedno i organizatora ove poznate manifestacije. U Maruševec su se ove godine zaputile i povijesne postrojbe te kuburaška društva i udruge […]

  today03/10/2023 37

  0%