play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Održana radionica u sklopu izrade Prometne studije za autobusni prijevoz putnika

U sklopu izrade Prometne studije za uspostavu mreže linija javnog županijskog linijskog prijevoza putnika autobusom u Varaždinskoj županiji u Županijskoj palači održana je radionica na koju su bili pozvani načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije, ravnatelji srednjih škola, predstavnici Sveučilišta Sjever, ŽUC-a, PU varaždinske, prijevoznika, članovi županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama predvođeni predsjednikom dr. sc. Zvonimirom Sabatijem.

Pozdravivši okupljene, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak podsjetio je kako su odmah na početku mandata formirali Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije koji daje prijedloge i rješenja za sve ono što se smatra da je kritično u prometu, a uz to već dvije godine promišlja se i o javnom linijskom prometu.

Prvi cilj bio nam je izvršenje Plana razvoja u kojem navodimo sve bitne nam investicije i projekte, od zdravstva, obrazovanja, turizma, prometa i ostale infrastrukture. Vjerujem da smo na dobrom putu. Kako se jedan dio tih investicija već realizirao, drugi su u realizaciji, a treći se projektiraju, sada se možemo kvalitetnije posvetiti javnom linijskom prijevozu. Iz tog razloga organiziran je ovaj sastanak sa svima vama koji ste u doticaju s javnim linijskim prijevozom kako bi zajedničkim snagama pronašli najbolje rješenje, a sve s ciljem povećanja sigurnosti u prometu – rekao je, između ostalog, župan Stričak.

Izrađivač studije je Odjel za logistiku i održivu mobilnost Sveučilišta Sjever koji ima veliko iskustvo u izradi studija razvoja održivih prometnih rješenja, pa tako i unapređenja sustava javnog prijevoza putnika. Tako je Ante Klečina sa Sveučilišta Sjever, koji je zajedno s pročelnikom Odsjeka za logistiku i mobilnost izv. prof. dr. sc. Predragom Brlekom predstavio stanje u sustavu županijskog linijskog prijevoza putnika u Varaždinskoj županiji, istaknuo kako će novi sustav biti izrađen na principu integriranog taktnog voznog reda koji će omogućiti veliki broj veza u sustavu, te će građani na taj način moći ostvariti znatno veće mogućnosti putovanja nego do sada.

To praktično znači da će se uz jedno do dva presjedanja između lokalnih linija u ključnim čvorovima, moći ostvariti putovanje na gotovo bilo kojoj relaciji na području županije, i to u pravilnim razmacima, npr. svakih 120 minuta ili svakih 60 minuta, tijekom cijelog dana -objasnio je Klečina te pozvao širu javnost da se u izradu studije uključe i putem anketnog upitnika koji će izrađivačima pomoći u pronalasku kvalitetnih rješenja.

Anketu je moguće ispuniti do 19. siječnja 2024. godine.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%