play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu održana 7. Državna izložba izvornih pasmina peradi

U organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Varaždinske županije, Grada Varaždina, Županijskog saveza poljoprivrednih udruga, Udruge uzgajivača zagorskih purana Varaždinske županije, Općine Petrijanec i Hrvatskog  saveza uzgajivača izvornih pasmina peradi, a pod pokroviteljstvom  Ministarstva poljoprivrede  u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održana je 7. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj.

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije dr.sc. Dragutin Vincek izrazivši zadovoljstvo što su Varaždin i Varaždinska županija opet domaćini jedne ovakve izložbe te se pritom zahvalio  svim uzgajivačima i izlagačima što su ustrajni u uzgoju u kojem očito strast prevladava nad ekonomskim pitanjima.

– Varaždinska županija je ponosna na svoje prepoznatljive izvorne pasmine životinja, a posebno na proizvođače bez čijeg truda, volje i mukotrpnog rada ne bismo imali ove danas izložene životinje. Ne izdvajajući nikoga posebno, već kao prvog među jednakima, samo za spomenuti je da Zagorski puran predstavlja važan element biološke raznovrsnosti Hrvatske i već smo ga zbog toga dužni svakako očuvati. Ujedno ne smijemo ga mjeriti samo ekonomskim potencijalom, već ga trebamo sagledati sa više aspekata. Zagorski puran predstavlja simbol Hrvatskog Zagorja i njegovim gubitkom nestao bi i jedan dio naše povijesti – rekao je Vincek te dodao kako  zanimanje i odaziv izlagača opravdavaju naša očekivanja i potvrđuju opravdanost održavanja izložbe, zbog čega s velikim optimizmom gledamo u budućnost i razvoj ove manifestacije.

U sklopu izložbe održano je i predavanje “Stanje i perspektive uzgoja peradi na obiteljskim gospodarstvima Varaždinske županije”.

Otvorenju izložbe prisustvovali su osim pročelnika Vinceka i Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine kao i svi  i predstavnici organizatora.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 5 1

  0%