play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinskim Toplicama započinju radovi na sanaciji mosta na Bednji

Gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković potpisala je s Ivanom Ciglarom, direktorom firme Portal d.o.o. iz Hrašćice ugovor o izvođenju radova na sanaciji mosta na Bednji.

Radi se o sanaciji drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine. Ranije ove godine Gradu Varaždinske Toplice odobren je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih troškova projekta sanacije od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 

Gradonačelnica Ratković ne krije zadovoljstvo pronalaskom izvođača radova te se nada što bržoj sanaciji mosta.

-Potpisali smo ugovor o sanaciji drvenog mosta na rijeci Bednji koje spaja mjesto Tuhovec s mjestom Lovrentovec, odnosno sa županijskom cestom. Most je oštećen tijekom potresa te prijavom na Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odobren nam je najveći mogući iznos bespovratnih sredstava. Ovo je samo još jedan od mnogih velikih infrastrukturnih projekata u Varaždinskim Toplicama te smo sretni što smo pronašli izvođača radova i toplo se nadamo da će sve u roku biti izvedeno – rekla je Ratković.

 

Svrha sanacije mosta je uspostava redovnog funkcioniranja prometovanja, sigurne prohodnosti oštećenog mosta te vraćanje infrastrukture u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a radove će izvoditi firma Portal.

 

-Vrijednost potpisanog ugovora je 316.709 eura + PDV. Nisam još bio na licu mjesta, ali sam vidio preko fotografija kako to izgleda, dakle, radi se o kompletnoj obnovi drvenoga mosta. Početak radova je prema ugovoru određen – 10 dana od potpisa, a imamo rok od 45 dana za izvođenje – zaključio je Ciglar.

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Zelendvor ove nedjelje okuplja konjanike, konje i zaljubljenike u ove plemenite životinje

  Uz obilježavanje Dana Općine Petrijanec u Zelendvoru se ove nedjelje održavaju konjičke igre. Okupljanje konjanika počet će već od 9 sati, svečano postrojavanje je u 11 sati, slijedi vožnja dvoprega u 12 sati, a nakon ručka, u 15 sati će uslijediti tekličko jahanje i konjička štafeta. Organizatori Konjičkih igara, koje i ovaj put imaju međunarodni predznak, su Udruga „Konj moj prijatelj“ i Općina Petrijanec. Zelendvorska manifestacija po mnogo čemu je […]

  today21/06/2024

  0%