play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Trnovcu Bartolovečkom uspješno odrađena pokazna vježba „Potres”

Vatrogasci s područja Općine Trnovec Bartolovečki, ali i ostale hitne službe, još su jednom pokazale vrlo visoku razinu pripremljenosti za djelovanja u svim vrstama ugroza. Naime, u okviru pokazne vježbe „Potres” na općinskoj zgradi, koja je održana u petak, sudionici akcije uspješno su odradili sve zacrtane ciljeve. Pokazna vježba održana je u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki, a uključene su sve nadležne hitne i interventne službe.  “Vježbu su uspješno odradili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnovec, Hrvatske gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Hitne medicine i Civilne zaštite. Simulirana je situacija potresa nakon kojeg izbija požar na zgradi Općine Trnovec Bartolovečki. Mogu sa zadovoljstvom ustvrditi da su svi zadaci uspješno obavljeni te da smo još jednom potvrdili spremnost djelovanja u svim vrstama ugroza” poručio je Dragutin Cecelja, zapovjednik općinske Vatrogasne zajednice i predsjednik DVD-a Trnovec.

Ovakve pokazne vježbe nisu novost u Trnovcu Bartolovečkom. Članovi njihove Vatrogasne zajednice redovito sudjeluju na istim i sličnim akcijama, što je odlična prilika za provjeru osposobljenosti, ali i usvajanje novih znanja i vještina. ” Ne tako davno imali smo vježbu u kojoj je simulirana situacija pucanja nasipa na kanalu hidroelektrane. Takve i slične vježbe daju nam priliku da održavamo visoku razinu pripremljenosti. I ova je potvrdila da mještani mogu biti mirni” zaključio je Cecelja, istaknuvši odličnu suradnju s Općinom Trnovec Bartolovečki, ali i nadu da to partnerstvo donese toliko željenu obnovu Vatrogasnog doma. Vježbu je pratila i općinska načelnica Verica Vitković, koja je izrazila zadovoljstvo viđenim. “Želim zahvaliti našim vatrogascima na svemu što rade za dobrobit mještana Općine Trnovec Bartolovečki. I ova posljednja vježba je pokazala da smo u sigurnim rukama” poručila je načelnica Vitković, istaknuvši pritom odličnu suradnju Općine i Vatrogasne zajednice. “Naši vatrogasci znaju da u Općini imaju pouzdanog partnera. Pomažemo rad vatrogasnih društava i izvan propisanog zakonski obveznog dijela. Uvijek smo tu kada nas trebaju, bilo da je riječ o nabavi novih vozila i opreme ili osiguravanju uvjeta za njihovo stručno i profesionalno usavršavanje i napredovanje ” zaključila je načelnica Vitković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinske Toplice znaju kako se podiže kvaliteta turističke usluge

  Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica i ove su godine organizirale edukaciju za novu generaciju interpretatora i vodiča za potrebe turističkog dežurstva u arheološkom parku Aquae Iasae u nadolazećoj sezoni. Riječ je o nastavku odlične suradnje sa zajednicom. Naime, Zavičajni muzej i Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica ovaj su program po prvi puta organizirale 2020. godine s ciljem da polaznici upoznaju bogatu topličku antičku baštinu kako bi ju […]

  today30/03/2023 77

  0%