play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U subotu 21. izdanje varaždinske Biciklijade, svi ste pozvani!

U subotu, 4. lipnja, održat će se 21. izdanje tradicionalne varaždinske Biciklijade, koju organiziraju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Udruga „Varaždinski biciklisti“, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Ovo tradicionalno rekreativno događanje, za sudionike besplatno, u utorak su u hostelu „Stara vaga“, koji je cilj subotnje Biciklijade, najavili predstavnici organizatora i pokrovitelja.

Uvod u Biciklijadu bit će u petak, 3. lipnja, na Svjetski dana bicikla. Organizatori su u prostoriji bivšeg Levi’sa, u Školskoj ulici u centru grada, s početkom u 18 sati, pripremili edukativni film i biciklopopravljaonu s temom – promjena gume na biciklu.

21. Varaždinska biciklijada u subotu, 4. lipnja, počinje okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu.

Stručna suradnica u Zajednici, Anica Sitar, pozvala je sve na subotnju Biciklijadu. „Svi su dobrodošli, prijave su na licu mjesta od 9 sati, kotizacije nema i sve je besplatno. Start će biti u 10 sati, uz pratnju Postaje prometne policije Varaždin koji će biti na početku kolone, dok će na kraju kolone biti vatrogasci u svom vozilu te djelatnici hitne medicinske pomoći. Ruta je relativno jednostavna, kružnog je oblika i duga je oko 18 kilometara. Cilj je da Biciklijadu promoviramo kao obiteljsku, stoga i biramo jednostavnije rute koje mogu svladati svi – od najmlađih do osoba starije životne dobi. Podsjećam da je jedan od važnijih ciljeva Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, kao i Grada Varaždina koji nam daje veliku podršku, razvoj rekreacije i poticanje građana na bavljenje sportskim aktivnostima” – rekla je Sitar. „Ovom Biciklijadom želimo spojiti obiteljski sa zdravstvenim dijelom, da se ljudi druže, ali naprave i nešto korisno za svoje zdravlje. Svi smo se tijekom protekle dvije pandemijske godine nekako izolirali, manje se družili i bili manje sportski aktivni, a ovo će nam biti prilika da spojimo ugodno s korisnim, stoga se nadam da će se odazvati mnogo naših malih i velikih sugrađana” – dodala je Sitar.

Stručna je suradnica Zajednice zahvalila Gradu Varaždinu koji ih podržava u svim akcijama, zatim BBK-u ASI, Udruzi „Varaždinski biciklisti“, trgovini Decahtlon Varaždin, Autoservisnom centru Varaždin koji omogućuje okrjepu, PPP Varaždin te JVP Varaždin i DVD-u Biškupec.

Pročelnica za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Danijela Vusić, naglasila je da 21. varaždinska Biciklijada uz samo bicikliranje ima vrlo bogat program. „Stoga pozivam sve Varaždince i Varaždinke, od onih najmanjih pa sve do osoba starije životne dobi. Ruta nije zahtjevna, 18 km lagane vožnje. Želimo da obitelji zajedno izađu na biciklima, ipak je Varaždin grad bicikala, da dođu i da se družimo zajedno uz edukativni i zdravstveni karakter. Imamo i akciju čišćenja, malo ekološke svijesti u cijeloj toj priči. Nadamo se, kako izgleda prognoza, da će biti lijepo vrijeme. Zato pozivamo sve da dođu, da se družimo, jer vidjeli smo prethodne dvije godine kako nas pandemija korone može zatvoriti unutra. Mislim da je ovo prilika da budemo zajedno. Vidimo se na Kapucinskom u 10 u subotu” – poručila je Vusić.

Ruta će ići od Kapucinskog trga, Ulicom Augusta Cesarca, Zagrebačkom i Gospodarskom, kroz Kućan Gornji, Kućan Donji, Zbelavu, Trnovec, Slobodnu zonu i Aquacity te pored Arene do cilja kod „Stare vage“ na Trg Matije Gupca 61.

Prva okrjepa bit će na Aquacityju gdje će se održati akcija čišćenja zelene površine uz cestu koja od Aquacityja vodi prema firmi Colas. Polusatna akcija čišćenja organizira se u suradnji s trgovinom Decathlon koja osiguravaju okrjepu, vreće za smeće, jednokratne rukavice i odvoz prikupljenog smeća. Potom se nastavlja na biciklima prema Areni i do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“ gdje će biti osiguran druženje uz topli obrok za sve sudionike Biciklijade.

Za 21. varaždinsku Biciklijadu nema kotizacije, a prvih 300 prijavljenih sudionika dobit će majicu s logom Biciklijade. Organizatori također podsjećaju da je obavezna zaštitna biciklistička kaciga za djecu mlađu od 16 godina.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Varaždinske Toplice među prva četiri hrvatska grada prijatelja poduzetništva

  U Varaždinske Toplice u utorak je stiglo novo, veliko i značajno priznanje. Naime, gradonačelnici Dragici Ratković u Ogulinu je uručena Povelja Grad prijatelj poduzetništva čime su se Varaždinske Toplice našle među prva četiri grada u Hrvatskoj koja nose ovu prestižnu titulu. Povelju je u sklopu održavanja Dana poduzetništva Hrvatske premijero dodijelila poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku, a činjenica da se Grad Varaždinske Toplice našao među samo četiri grada u Hrvatskoj koja […]

  today05/10/2022 29

  0%