play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Klenovniku održano 24. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 04.ožujka 2023. godine u osnovnoj školi grofa Janka Draškovića Klenovnik održano je 24. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa.

Na natjecanju u kategoriji podmladak su sudjelovale škole: Osnovna škola grofa Janka Draškovića Klenovnik, Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava, Osnovna škola Franje Serta Bednja, Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec i Područna škola Druškovec. U kategoriji mladi sudjelovala je Srednja škola Maruševec sa dvije ekipe.

U kategoriji podmladak, prvo mjesto pripalo je Osnovnoj školi grofa Janka Draškovića Klenovnik, drugo plasirana bila je ekipa Osnovne škole Franje Serta Bednja, dok je treće mjesto zauzela ekipa Područne škole Druškovec. U kategoriji mladež, sudjelovala je Srednja škola Maruševec sa dvije ekipe koje su podijelile prvo i drugo mjesto.

Posebne pohvale upućujemo ekipi osnovne škole Klenovnik koja je u kategoriji podmladak osvojila prvo mjesto. Ekipu su činili: Lorena Delaj, Paola Lukavski, Petra Galić, Patricia Begić, Ana Bunić i Leo Šobak sa mentoricom Matejom Smiljanec i ekipi srednje škole Maruševec koja je u kategoriji mladi osvojila prvo mjesto, učenicima: Antonio Nedić, Dijana Novak, Ivana Đurinec, Ana Marija Kralj i Silvija Radelić sa mentoricom Sanjom Premec.

Suorganizatori ovogodišnjeg gradskog natjecanja ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa su OŠ grofa Janka Draškovića Klenovnik i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Cilj natjecanja bio je okupljanje na jednom mjestu što većeg broja mladih osoba u svrhu razmjene iskustava i ideja o radu mladeži HCK, koje je popratilo i zajedničko druženje.

Kroz natjecanje koje se sastoji od teorijskog i praktičnog djela, mladi su imali priliku pokazati sve što su naučili sudjelujući u izvannastavnoj aktivnosti „Prve pomoći“ u svojim školama. Sadržaj natjecanja obuhvaća provjeru znanja o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, i provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći kroz jedno teoretsko i dva praktična radilišta.

Mladi su i ove godine iskazali zavidno znanje, a razlike u poretku ekipa bile su vrlo male, što služi kao dodatni pokazatelj odlične pripremljenosti ekipa, njihovog rada s mentorima te međusobno sa svojim školskim kolegama.

Najbolja ekipa iz kategorije podmlatka i najbolja ekipa iz kategorije mladeži sudjelovati će na Međužupanijskom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati u jednoj od škola Međimurske županije, dana 01.04.2023.godine i na kojem će uz ekipe iz svih gradskih društva Crvenog križa Varaždinske županije, sudjelovati i ekipe iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Zahvaljujemo se svim sucima, stručnim komisijama te izvoditeljima realističnog prikaza ozljeda, učenicima glumcima, svim djelatnicima i učenicima osnovne škole Klenovnik koji su sudjelovali u organizaciji natjecanja, načelniku općine Klenovnik Mladenu Blašku, Autobusnom prijevozu d.o.o. na sponzoriranom prijevozu učenika na natjecanje te svima koji su se na bilo koji način uključili i organizaciju i praćenje ovog natjecanja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%