play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Petrijancu se uređuje groblje

Općini Petrijanec radno je na više lokacija, a između ostalog, trenutno se odvijaju radovi na uređenju mjesnog groblja u Petrijancu. Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg ulaganja u groblje u Petrijancu vrijedno 560 tisuća kuna. Općina je projekt prijavila na natječaj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad te iz mjere 7.4.1. Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ostvarila bespovratna sredstva u iznosu od 280 tisuća kuna. Taj smo projekt uspješno završili i odobrena su na i isplaćena sredstva. “Nakon monitoringa i pozitivne ocjene LAG-a nastavljamo s ulaganjem u treću stazu koju ćemo popločiti betonskim opločnicima odnosno tlakovcima. Na tu ćemo stazu isto tako staviti i rasvjetu, a prema stražnjem dijelu groblja izgradit ćemo i novu vodovodnu instalaciju kako bismo svim posjetiteljima omogućili pristup vode do njihovih pogrebnih mjesta” pojasnio je načelnik Željko Posavec.

Vrijednost ovih radova koji obuhvaćaju i vodovodne i električne instalacije i postavljanje betonskih opločnika i rubnjaka iznosi 330 tisuća kuna. “Nastavit ćemo s projektom ulaganja u groblje, pa ćemo tako ovih dana prijaviti rotacijski parking na natječaj LAG-a i čekati odobrenje Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu. Radi se o parkiralištu s 47 parkirnih mjesta koje ćemo izgraditi kraj grobne kuće a za koji smo već ishodili sve potrebne uvjete sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama” rekao je Posavec dodavši kako vrijednost projekta iznosi gotovo 800 tisuća kuna s PDV-om, a u Općini očekuju odobrenje bespovratnih sredstava iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 292 tisuće kuna.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sve spremno za Dramske igre na njemačkom jeziku -„Theaterspiele“

  Već 19 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT“  uz Osnovnu školu Vidovec  te općinu Vidovec organizira  Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“. To je projekt koji je u ovih 19 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta, Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Austrijskog kulturnog foruma, Grada Varaždina, […]

  today29/03/2023 4

  0%