play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Petrijancu se uređuje groblje

Općini Petrijanec radno je na više lokacija, a između ostalog, trenutno se odvijaju radovi na uređenju mjesnog groblja u Petrijancu. Riječ je o nastavku prošlogodišnjeg ulaganja u groblje u Petrijancu vrijedno 560 tisuća kuna. Općina je projekt prijavila na natječaj Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad te iz mjere 7.4.1. Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ostvarila bespovratna sredstva u iznosu od 280 tisuća kuna. Taj smo projekt uspješno završili i odobrena su na i isplaćena sredstva. “Nakon monitoringa i pozitivne ocjene LAG-a nastavljamo s ulaganjem u treću stazu koju ćemo popločiti betonskim opločnicima odnosno tlakovcima. Na tu ćemo stazu isto tako staviti i rasvjetu, a prema stražnjem dijelu groblja izgradit ćemo i novu vodovodnu instalaciju kako bismo svim posjetiteljima omogućili pristup vode do njihovih pogrebnih mjesta” pojasnio je načelnik Željko Posavec.

Vrijednost ovih radova koji obuhvaćaju i vodovodne i električne instalacije i postavljanje betonskih opločnika i rubnjaka iznosi 330 tisuća kuna. “Nastavit ćemo s projektom ulaganja u groblje, pa ćemo tako ovih dana prijaviti rotacijski parking na natječaj LAG-a i čekati odobrenje Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu. Radi se o parkiralištu s 47 parkirnih mjesta koje ćemo izgraditi kraj grobne kuće a za koji smo već ishodili sve potrebne uvjete sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama” rekao je Posavec dodavši kako vrijednost projekta iznosi gotovo 800 tisuća kuna s PDV-om, a u Općini očekuju odobrenje bespovratnih sredstava iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 292 tisuće kuna.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U okviru programa Dana Općine organizirani edukacija o prevenciji dijabetesa i mjerenje šećera u krvi

  Jedan od programa u okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki bila je i edukacija o prevenciji dijabetese, a tom je prilikom u petak sudionicima predavanja mjeren šećer. Akciji i edukaciji prisustvovala je i Ana Bramović, koja je istaknula da je jako zadovoljna s akcijom koju je organizirala Općina te da je čula mnoge korisne informacije koje su je zanimale." Šećer provjeravam stalno, svaki mjesec, kao i kolesterol svaka tri mjeseca"  […]

  today20/04/2024 3

  0%