play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Općini Cestica održan prijem za roditelje s novorođenom djecom

U Općini Cestica održan je prijem za roditelje s novorođenom djecom na kojem su im uručene jednokratne novčane potpore za svako novorođeno dijete, a za ovu podjelu potpora, Općina je izdvojila ukupno 3.780,00 eura pomoći

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Mirko Korotaj te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Cestica provodi na području brige o djeci i mladima. Posebno je napomenuo kako se krenulo u dogradnju dječjeg vrtića kako bi sva djeca mogla koristiti usluge vrtića, a dogradnja će biti završena kroz godinu dana. Također je važna informacija kako je ovih dana dogovorena izgradnja nove POS zgrade u Cestici kako bi se mlade obitelji mogle osamostaliti, a moći će kupiti ili iznajmiti stanove.

Ovo je tek prva potpora Općine Cestica koju ovdje okupljeni najmlađi mještani Općine Cestica dobivaju. Naime, očekuje ih potpora u vidu subvencioniranja boravka u vrtiću te brojne potpore kojim će im Općina pomagati tijekom njihova školovanja kao i za vrijeme studiranja – naglasio je Mirko Korotaj.

Roditelji su pozvani da budu aktivni u komunikaciji s Općinom te da daju prijedloge o tome na koji im način Općina može dodatno pomoći. Svako novorođeno dijete prima iznos od 270 eura, dok majke dobivaju prigodan cvijet ruže. Dodijeljene su potpore za 14 novorođenih beba od kojih su 3 djevojčice – Marta T., Marta B. i Mia D. i 11 dječaka – Vito K., Lovro W., Luka Š., Marin L., Matej M., Jan J., Jakov Š., Tin G., Lukas L. Dino K i Marin H. Uz ostale lijepe želje, načelnik Mirko Korotaj poželio je još prinova u obitelji te puno sreće, zdravlja i veselja svima zajedno na putu odrastanja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 5

  0%