play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu podijeljene nagrade učenicima i njihovim mentorima

Jenkač: Ponosni smo na naše učenike koji ostvaraju tako dobre rezultate na natjecanjima na županijskoj i državnoj razini

Grad Novi Marof i ove će godine, već tradicionalno, novčano nagraditi najbolje učenike i njihove mentore koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima. Nagrade su namijenjene svima koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim te svima onima koji su se plasirali na državna natjecanja, za što se godišnje iz gradskog proračuna izdvaja više od 50.000 kuna.

SONY DSC

Ove će godine nagrade biti podijeljene za uspješne nastupe na natjecanjima 2019., 2020. i 2021. godine. Zbog pandemije koronavirusa, brojna su natjecanja održana online, a sportskih nije ni bilo, pa će ukupni iznos biti nešto manji.

U četvrtak je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin organizirana podjela nagrada najuspješnijim učenicima i mentorima iz Osnovne škole Novi Marof, a gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da mu je drago što lokalna samouprava može poduprijeti i na ovaj simboličan način nagraditi učenike i njihove mentore i dati im do znanja da se rad isplati na njihovu, ali i na korist cijele lokalne zajednice. „Ponosni smo na naše učenike koji ostvaraju tako dobre rezultate na natjecanjima na županijskoj i državnoj razini. Osnovna škola Novi Marof je velika škola s mnogo učenika, ima pet područnih škola što nije beznačajno. Uspjeh i dobri rezultati učenika pokazuju da mentori s njima dobro rade, ali su i dokaz da se učenici maksimalno trude upiti što više znanja, a to onda daje pravi smisao ulaganju u obrazovanje, stipendiranju učenika i studenata”, rekao je Jenkač. Podsjetio je da Grad Novi Marof svojim učenicima omogućuje i produženi boravak te pomaže na brojne druge načine. „Ulaganja u obrazovanje su značajna, ali nas veseli da se sve to kapitalizira na ovaj način, djeca nam to vrate svojim odličnim rezultatima. To je nama i dokaz da će biti vrijedni i marljivi i u daljnjem školovanju, da ovaj grad ima budućnost koju će nam osigurati nove generacije”, zaključio je gradonačelnik Jenkač dodavši da će nagrade uskoro biti podijeljene i najuspješnijim učenicima Osnovne škole Podrute.

SONY DSC

Osnovna škola Novi Marof jedna je od najvećih škola u ovom dijelu Hrvatske i trenutno ima 920 učenika, računajući i one koji pohađaju Glazbeni školu. Ravnatelj Anđelko Bošnjak ponosan je na uspjehe koje učenici ostvaruju iz godine u godinu, ali i zahvalan na podršci i potpori koju škola ima u lokalnoj vlasti. „Iznimno sam zahvalan Gradu Novom Marofu jer godinama nagrađuje naše najbolje učenike i učitelje, odnosno mentore, a ove godine daje nagrade za prošlu godinu, budući da su zbog pandemije koronavirusa sva natjecanja za prošlu i ovu godinu održana u ovoj godini. Žao mi je što zbog korone nije bilo sportskih natjecanja jer smo u sportu jako dobri, sudjelujemo redovito na državnim prvenstvima, imali smo državne prvake u atletici, rukometu, nogometu”, rekao je Bošnjak dodavši da su velike uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima njihovi učenici postigli i u znanosti. „Ne znam postoji li gradonačelnik koji ima bolju suradnju sa školom. Naš gradonačelnik Siniša Jenkač doista nam je stalno na usluzi, dolazi i po dvaput tjedno k nama da bi vidio što je novo, pomaže i financijski i na druge načine, primjerice ako treba neke stvari dogovoriti sa Županijom ili Ministarstvom i to nama u školi puno znači. Vjerujem da ćemo tako dobru suradnju nastaviti i u narednim godinama”, zaključio je Bošnjak.

SONY DSC

 

 

SONY DSC

 

SONY DSC
SONY DSC

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Matija Mihalina iz Tužna dobitnik nagrade za fotografiju

  Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić donijela je Odluku o dobitnicima nagrade za fotografiju „Hrvatska očima mladih“ za 2021. godinu. Javni poziv bio je otvoren za sve redovne učenike i redovne studente u Republici Hrvatskoj koji su fotografski zabilježili neko mjesto okupljanja mladih u svom neposrednom okruženju, koje ima za njih posebno značenje, a prikazuje izabranu lokaciju iz perspektive mladih. Treću nagradu za fotografiju „Hrvatska […]

  today09/07/2021 121

  0%