play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone. Naime, u utorak je održana javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja sjeveroistočnog dijela naselja te područja južno od Ulice Rade Končara koja će omogućiti 60-ak novih gradilišta u stambenoj zoni i druge sadržaje.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pojasnio je kako su prema novom prostornom planu kojeg su usvojili prošle godine predviđene dvije velike stambene zone mješovito pretežito stambene namjene. ” To su lokacije u Ulici Rade Končara i Ulici Hinka Krizmana. 60-ak novih gradilišta bit će u vlasništvu Općine Petrijanec i ponudit ćemo ih mještanima i mladim obiteljima. Važno je napomenuti da smo u sklopu Aglomeracije odradili smo i kanalizaciju u jednoj od ulica, a kada smo asfaltirali ulice Rade Končara i Hinka Krizmana napravili smo određene izvode, i kanalizacijske i sekundarni vod vodovoda tako da je sve spremno za nove ulice koje će niknuti i vrlo brzo će se moći napraviti komunalna infrastruktura” pojasnio je Posavec.

Inače, 8 gradilišta već je definirano, a Općina očekuje da će uskoro biti i ostala i da će interes mladih obitelji biti velik. “S obzirom da će ovdje biti velika koncentracija ljudi predviđeno je mjesto za izgradnju poslovno-stambene zgrade, manjeg javnog objekta ili manje trgovine” dodao je načelnik Posavec. S konkretnim radovima i prodajom moglo bi se krenuti već krajem ove godine, a u Općinu je stiglo već nekoliko upita. “Prvo ćemo prodavati ulice za koje imamo osiguranu komunalnu infrastrukturu, a nakon toga otvarati nove ulice. Stambena zona u Hinke Krizmana ulici je vrlo zanimljiva i mještanima čija se domaćinstva zapravo naslanjaju na te nove stambene zone tako da vjerujem da će i oni dio otkupiti” zaključio je načelnik Posavec.

Vesna Makovec, direktorica tvrtke Urbia izložila je prijedloge urbanističkih planova uređenja dviju lokacija u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Prema njezinim riječima, zemljište u vlasništvu Općine Petrijanec namijenjeno je formiranju gradilišta za mlade obitelji, odnosno za individualne obiteljske kuće te popratne poslovne sadržaje i javnu zelenu površinu za park ili dječje igralište. “Potrebno je formirati ulice, definirati komunalnu infrastrukturu, a sve prema uvjetima nadležnih javnih upravnih tijela”  rekla je Makovec. S obzirom da je riječ o 60-ak novih gradilišta, ona će biti dostatna za razvoj naselja u narednih 30 godina. “Smještena su na poziciji koja je vrlo dobro povezana s gradom Varaždinom, s cestom koja vodi prema varaždinskom groblju. 10 minuta vožnje dijeli ih od samog centra Varaždina, pa je pogodno i za ljude koji su iz Varaždina” dodala je Makovec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U tijeku radovi na rotacijskom parkingu kod groblja u Petrijancu

  U sklopu brojnih projekata na području Općine Petrijanec kraju se privode radovi na proširenju postojećeg parkirališta uz grobnu kuću na Petrijanečkom groblju. “Ovo je treća faza uređenja groblja, nakon što smo prvom fazom opločili dvije staze betonskim tlakavcima, drugu fazu izveli smo proračunskim sredstvima otkupivši dvije parcele uz grobnu kuću za parking. Ovim projektom planirano je urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana […]

  today28/09/2023 5

  0%