play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone

U Novoj Vesi Petrijanečkoj uskoro će niknuti nove stambene zone. Naime, u utorak je održana javna rasprava o prijedlogu urbanističkog plana uređenja sjeveroistočnog dijela naselja te područja južno od Ulice Rade Končara koja će omogućiti 60-ak novih gradilišta u stambenoj zoni i druge sadržaje.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec pojasnio je kako su prema novom prostornom planu kojeg su usvojili prošle godine predviđene dvije velike stambene zone mješovito pretežito stambene namjene. ” To su lokacije u Ulici Rade Končara i Ulici Hinka Krizmana. 60-ak novih gradilišta bit će u vlasništvu Općine Petrijanec i ponudit ćemo ih mještanima i mladim obiteljima. Važno je napomenuti da smo u sklopu Aglomeracije odradili smo i kanalizaciju u jednoj od ulica, a kada smo asfaltirali ulice Rade Končara i Hinka Krizmana napravili smo određene izvode, i kanalizacijske i sekundarni vod vodovoda tako da je sve spremno za nove ulice koje će niknuti i vrlo brzo će se moći napraviti komunalna infrastruktura” pojasnio je Posavec.

Inače, 8 gradilišta već je definirano, a Općina očekuje da će uskoro biti i ostala i da će interes mladih obitelji biti velik. “S obzirom da će ovdje biti velika koncentracija ljudi predviđeno je mjesto za izgradnju poslovno-stambene zgrade, manjeg javnog objekta ili manje trgovine” dodao je načelnik Posavec. S konkretnim radovima i prodajom moglo bi se krenuti već krajem ove godine, a u Općinu je stiglo već nekoliko upita. “Prvo ćemo prodavati ulice za koje imamo osiguranu komunalnu infrastrukturu, a nakon toga otvarati nove ulice. Stambena zona u Hinke Krizmana ulici je vrlo zanimljiva i mještanima čija se domaćinstva zapravo naslanjaju na te nove stambene zone tako da vjerujem da će i oni dio otkupiti” zaključio je načelnik Posavec.

Vesna Makovec, direktorica tvrtke Urbia izložila je prijedloge urbanističkih planova uređenja dviju lokacija u Novoj Vesi Petrijanečkoj. Prema njezinim riječima, zemljište u vlasništvu Općine Petrijanec namijenjeno je formiranju gradilišta za mlade obitelji, odnosno za individualne obiteljske kuće te popratne poslovne sadržaje i javnu zelenu površinu za park ili dječje igralište. “Potrebno je formirati ulice, definirati komunalnu infrastrukturu, a sve prema uvjetima nadležnih javnih upravnih tijela”  rekla je Makovec. S obzirom da je riječ o 60-ak novih gradilišta, ona će biti dostatna za razvoj naselja u narednih 30 godina. “Smještena su na poziciji koja je vrlo dobro povezana s gradom Varaždinom, s cestom koja vodi prema varaždinskom groblju. 10 minuta vožnje dijeli ih od samog centra Varaždina, pa je pogodno i za ljude koji su iz Varaždina” dodala je Makovec.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Ivanečki klub kolekcionara održao Skupštinu

  U prostoru Etno sela Grešna pilnica u Klenovniku, Ivanečki klub kolekcionara održao je svoju redovnu godišnju Izvještajnu skupštinu, kojoj je od 25 članova nazočilo njih 18-ero, a kao gošća Ana Škriljevečki iz Muzeja planinarstva Ivanec.   Pred sam njezin početak Darko Foder pročitao je svoju pjesmu „Kolekcionar“, da bi po izboru zapisničara i dva ovjeritelja bio nastavljen službeni dio Skupštine.   Izvješće o radu u protekloj godini podnio je tajnik […]

  today27/03/2023 4

  0%