play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U mirnoj i konstruktivnoj raspravi imenovani članovi vijeća i komisija nužnih za funkcioniranje Grada Varaždinskih Toplica

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica na svojoj je sjednici u srijedu donijelo odluku o visini naknade predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Gradskog vijeća te je imenovalo još četiri radna tijela za određena područja djelovanja.

Tako će Komisiju za statut, poslovnik i normativnu djelatnost Gradskog vijeća činiti predsjednica Manuela Pantaler Županić te članovi Stjepan Denžić, Kristijan Remenar, Verica Pantaler i Dragutin Šarec, a Komisiju za financije i proračun predsjednik Marko Plišo te članovi Ivan Baksa i Josip Hajduk.

 

Imenovano je i Socijalno vijeće Grada Varaždinskih Toplica koje ocjenjuje opravdanost dodjeljivanja raznih oblika socijalne pomoći predviđenih važećom Odlukom o socijalnoj skrbi na području Grada Varaždinskih Toplica.

U Socijalnom vijeću su Draženko Pokos, Marija Jurše, predstavnik OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, predstavnik OŠ Svibovec, voditeljica Caritasa RKT župe sv. Martina Varaždinske Toplice Ankica Ivanušec, patronažna sestra Danica Katalenić, predstavnik Centra za socijalnu skrb Novi Marof, predstavnik Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Varaždinske Toplice te predsjednik mjesnog odbora iz kojeg dolazi podnositelj zahtjeva.

 

Povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda čine predsjednik Josip Hajduk te članovi Zdravko Ivanek, Bruno Hajduk, Mihael Dubovečak i Kristijan Remenar.

Vijeće je potvrdilo i Odluku o visini naknade predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Gradskog vijeća te njihovih stalnih i povremenih radnih tijela. Tako predsjednik Gradskog vijeća ostvaruje pravo na mjesečnu naknadu u iznosu od 900 kuna neto.

 

Potpredsjednici i ostali članovi Gradskog vijeća ostvaruju pravo na naknadu u neto iznosu od 600 kuna mjesečno, a naknada za članove stalnih ili povremenih radnih tijela Gradskog vijeća iznosi 100 kuna neto po sudjelovanju na sjednici.

 

Također je donijeta i Odluka o plaći gradonačelnice čija je osnovica određena Odlukom Vlade Republike Hrvatske za obračun plaće državnih dužnosnika. Riječ je o odluci Vlade RH-a koja se nije mijenjala od 2014. godine. Ovakva odluka dobila je potporu svih vijećnika uključujući i opozicijskih.

Vijećnici su ujedno dalo zeleno svjetlo za dogradnju i prenamjenu gospodarskog objekta kraj Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u jaslice. Ovom odukom već 16. srpnja moći će se taj projekt prijaviti na natječaj preko kojeg bi se mogla osigurati sredstava za izgradnju toliko potrebnih jaslica u Varaždinskim Toplicama.

 

Naime, na mrežnim stranicama Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja, objavljen je natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života na području grada Varaždinskih Toplica kroz doprinos njegovoj ekonomskoj održivosti te proširenju temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, čime će se doprinijeti smanjenju depopulacije i povećanju kvalitete životnih uvjeta na području ruralne Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna i 994 tisuće kuna.

 

Prihvaćanjem odluke Gradsko vijeće potvrdilo je novi način rada, a to je brzina i ekspeditivnost koja se stavlja ispred stranačkih prepucavanja i pokušavanja stjecanja jeftinih političkih bodova, praksu koja je u jednu ruku obilježila rad dio sjednica u prošlom sazivu Gradskog vijeća.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 4 1

  0%