play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Maruševcu prikupljeno 55 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanec uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja. Ovom akcijom darivanja krvi, obilježen je i Svjetski dan činjenja dobrih djela koju drugu godinu zaredom organizira udruga „Djeca za bolji svijet“. Cilj je podići kulturu volontiranja i spremnosti za bezrezervno pomaganje drugima i zajednici, a ideja je bila da se u navedeni projekt uključi čim više stanovništva koji nikada nisu davali krv.

Inače, akciji je pristupio 61 darivatelj i prikupljeno je 55 doza dragocjene tekućine. Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja, dok je iz Kluba 100 + Stjepan Galić krv darivao po 113. put. „Malo je reći hvala za toliko puta darivanu krv. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje. Najavljujemo iduću akciju koja će se održati 18.travnja od 8,30 do 10,30 sati u prostorijama Bolnice u Klenovniku za djelatnike bolnice i darivatelje šireg klenovničkog  područja, a nakon toga slijedi akcija u poduzeću “Ivančica” d.d. Ivanec za djelatnike, kao i sve ostale darivatelje koji se žele pridružiti akciji. Pratite naš kalendar akcija DDK na: www.crveni-kriz-ivanec.hr! Hvala svima od srca!“ – navodi se u priopćenju Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Foto: GDCK Ivanec

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%