play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Marofu i Toplicama prigodno obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U znak sjećanja na hrabre poginule i nestale branitelje te civile grada Vukovara, izaslanstvo Grada Novog Marofa i Varaždinskih Toplica prigodno su obilježili Dan sjećanja položivši vijence i zapalivši svijeće kod spomen križa.

Gradonačelnik Jenkač u svom obraćanju istaknuo je da je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara događaj koji je zauvijek obilježio hrvatsku povijest. -Žrtve podnijete u Vukovaru i širom naše domovine tijekom Domovinskog rata omogućile su nam da živimo u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Tragediju Vukovara i istinu o Domovinskom ratu treba prenositi na generacije koje dolaze kako to ne bi palo u zaborav – naglasio je gradonačelnik Jenkač, dodajući da je važno da se ovaj dan i ubuduće obilježava s pijetetom te da se s istim dostojanstvom prisjećamo Vukovara i Škabrnje.

Izaslanstvo Grada predvođeno predsjednicom gradskog Vijeća Ljubicom Noftom, zajedno s učenicima i djelatnicima Osnovne škole Svibovec, zapalilo je svijeće kod spomenika branitelja u dvorištu svibovečke škole, u kojoj je ujedno održan i prigodni program povodom obilježavanja Dana sjećanja. Tom je prilikom upriličeno i predavanje zahvaljujući kojem su učenici mogli čuti sve o Domovinskom ratu te o žrtvi Vukovara i Škabrnje. Obilježavanje se nastavilo paljenjem lampiona na kružnom toku kod topličkog groblja te na Trgu Republike Hrvatske, gdje je lampionima formirano ime Vukovar, nakon čega je uslijedila sveta misa te svečani mimohod prema spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima gdje je položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.

Toplička gradonačelnica tom je prigodom istaknula da se žrtva Vukovara i Škabrnje nikada ne smije zaboraviti.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 1

  0%