play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Domitrovcu održan radni sastanak župana s načelnicima i gradonačelnicima 

Ulaganja Hrvatskih voda na području Varaždinske županije i davanje u zakup prostora i opreme školskih ustanova čiji je osnivač Županija, bile su glavne teme održanog radnog sastanka župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima. Sastanak je održan u Etno kući Kitec u Domitrovcu, a domaćin je bila Općina Vidovec na čelu s načelnikom Brunom Hranićem. 

Nakon što su našu županiju u svibnju pogodile dvije prirodne nepogode, poplava te klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta, a štete su prijavile čak 24 općine i grada, održali smo sastanke na kojima je dogovoreno da Hrvatske vode u što kraćem roku saniraju „crne točke“. Veliki dio hitnih intervencija je već završen, ali uz to Hrvatske vode ulažu u izgradnju niza aglomeracija, izgradnju i uređenje nasipa, sufinanciraju izgradnju vododnih mreža te pripremaju projektnu dokumentaciju za izgradnju retencija i druga ulaganja – rekao je župan Anđelko Stričak.

 

Direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milan Rezo je izvijestio da se na području Varaždinske županije, ne računajući aglomeracije kao velika kapitalna ulaganja, provode investicije ukupno vrijedne 7,5 milijuna eura, od čega će za hitne intervencije do kraja godine biti izdvojeno nešto više od 3,3 milijuna eura.

 

– Nakon što smo na 30-ak lokacija završili s radovima vrijednima 2,9 milijuna eura u sklopu naših preventivnih i redovnih održavanja, krećemo s intervencijama na još 20-ak lokacija i to zahvaljujući tome što smo putem rebalansa dobili dodatnih 440.000 eura. Te sanacije ćemo dovršiti do kraja godine – izvijestio je Rezo.

 

Načelnici i gradonačelnici upoznati su s nacrtom Odluke o davanju u zakup prostora i opreme školskih ustanova čiji je osnivač Županija, za koju je trenutno otvoreno savjetovanje s javnošću.
– Varaždinska županija je osnivač 33 osnovne škole, u čijem sastavu je 30 područnih škola, 13 srednjih škola i Učeničkog doma. Izradili smo nacrt nove Odluke o davanju u zakup prostora i opreme škola, s ciljem donošenja jedinstvenih uvjeta za cijelu županiju. Nacrt Odluke je upućen na javno savjetovanje te vas sve pozivam da se javite sa svojim prijedlozima ili primjedbama. Prijedlog odluke će potom biti upućen Županijskoj skupštini na usvajanje – rekao je župan Stričak, dok je o samom nacrtu Odluke detaljnije govorio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

 

Na sastanku su načelnicima i gradonačelnicima predstavnici tvrtke Ericsson Nikola Tesla prezentirali i digitalna rješenja koja mogu implementirati u svojim općinama i gradovima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 4

  0%