play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U četvrtak u Županijskoj palači predavanje o Parkinsonovoj bolesti i dobrobitima igranja stolnog tenisa

Savjet za zdravlje Varaždinske županije i Stolnoteniski klub Starr Varaždin organiziraju predavanja o Parkinsonovoj bolesti i programu igranja stolnog tenisa u poboljšanju i boljoj kontroli ove bolesti. U četvrtak, 13. srpnja s početkom u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu predavanja će održati dr. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog i Ronald Ređep, dugogodišnji uspješni igrač stolnog tenisa i trener STK Starr.

Parkinsonova bolest je kronična neurodegenerativna bolest mozga u kojoj dolazi do poremećaja u kontroli voljnih pokreta, a prosječna dob nastupa bolesti je oko 60. godine života, no može se javiti i u puno mlađih osoba.

Stolnoteniski klub Starr aktivno se uključio u edukaciju i treniranje bolesnika s Parkinsonovom bolešću. Naime, brojne su kliničke studije pokazale korist stolnog tenisa kod pacijenata s tom bolešću, i u to u kontroli motornih simptoma, kognitivnog funkcioniranja te djelovanju na pridružene psihijatrijske simptome.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Jana Koščak dijelila medalje na kvalifikacijama Erste Plave Lige

  Stadion Sloboda u Varaždinu, 22. svibnja bio je domaćin kvalifikacija za Erste Plavu ligu 2024, za koju su se natjecali učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije i okolice. Sudjelovalo je 187 djece od 1. do 6. razreda, a po dvoje najboljih iz svake discipline i kategorije plasiralo se na finalno natjecanje, koje će se održati 7. rujna u Zagrebu u sklopu memorijala Boris Hanžeković. Nenad Pavliček iz Atletskog kluba Sloboda, […]

  today25/05/2024 8

  0%