play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U četvrtak u Županijskoj palači predavanje o Parkinsonovoj bolesti i dobrobitima igranja stolnog tenisa

Savjet za zdravlje Varaždinske županije i Stolnoteniski klub Starr Varaždin organiziraju predavanja o Parkinsonovoj bolesti i programu igranja stolnog tenisa u poboljšanju i boljoj kontroli ove bolesti. U četvrtak, 13. srpnja s početkom u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu predavanja će održati dr. Spomenka Kiđemet-Piskač, specijalist neurolog i Ronald Ređep, dugogodišnji uspješni igrač stolnog tenisa i trener STK Starr.

Parkinsonova bolest je kronična neurodegenerativna bolest mozga u kojoj dolazi do poremećaja u kontroli voljnih pokreta, a prosječna dob nastupa bolesti je oko 60. godine života, no može se javiti i u puno mlađih osoba.

Stolnoteniski klub Starr aktivno se uključio u edukaciju i treniranje bolesnika s Parkinsonovom bolešću. Naime, brojne su kliničke studije pokazale korist stolnog tenisa kod pacijenata s tom bolešću, i u to u kontroli motornih simptoma, kognitivnog funkcioniranja te djelovanju na pridružene psihijatrijske simptome.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%