play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U 2022. godini u proračunu Grada Novog Marofa ostvareni prihodi u iznosu od 52,3 milijuna kuna

 

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Novi Marof, održanoj u ponedjeljak,  raspravljalo se o mnogim temama, a između ostalog, usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Novi Marof za 2022. godinu te je donesen plan rada Savjeta mladih. Ukupni prihodi Proračuna Grada Novog Marofa u 2022. godini ostvareni su u iznosu od 52,3 milijuna kuna!

 

Za građenje komunalne infrastrukture, Grad Novi Marof osigurao je u 2022. godini gotovo 10 milijuna kuna od čega je utrošeno gotovo 7,9 milijuna kuna. Financirano je i održavanje komunalne infrastrukture za što je utrošeno gotovo 4,3 milijuna kuna. Većina investicija izvršena je u cijelosti, ali treba uzeti u obzir i investicije koje se protežu na više godina. Dodajmo i da se veliki značaj pridaje zaštiti okoliša i očuvanju prirode.

 

-U okviru gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom planirana je nabava mobilnog reciklažnog dvorišta, sanacija “divljih” odlagališta, nabava spremnika za selektirani otpad, za što su predviđena sredstva u iznosu od 1,4 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač.

 

Grad Novi Marof također je iskazao interes za ulazak u urbano područje Varaždin u kojem će se provoditi ITU mehanizam. Gradsko vijeće dalo je pozitivno mišljenje o ulasku Grada u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždin, a kao strateški projekt prema prijedlogu Grada navedena je Rekonstrukcija zgrade Starog mlina u Novom Marofu (Presečno) i razvoj zajedničke turističke ponude. Pošto navedeno nije u vlasništvu Grada, na vijeću je donesena odluka o kupnji zgrade starog mlina i zemljišta, procijenjene vrijednosti od 32.400,00 eura.

 

-ITU mehanizam pridonijet će razvoju pozitivnih demografskih pokazatelja podupiranjem prepoznatih snaga kao što su ulaganja u obrazovne ustanove, razvoj digitalnih znanja i vještina, poboljšanje zdravlja i aktivnosti stanovnika – poručio je gradonačelnik Jenkač.

 

Grad Novi Marof donio je odluku o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Novog Marofa. Savjet kao glavne zadatke ima pratiti ukupno stanje cijena javnih usluga te predlagati gradonačelniku mjere za unapređenje uvjeta i načina korištenja javnih usluga.

 

Na vijeću je prihvaćen i prijedlog za otkup zemljišta. Kao što je Gradsko vijeće već upoznato, u Zoni gospodarske namjene iza Autobusnog kolodvora u Novom Marofu predviđena je važnija gradska ulica. Otkupom zemljišta na navedenoj lokaciji stvorit će se preduvjeti za izgradnju planirane prometnice, čime će se otvoriti mogućnost daljnjeg širenja Zone prema obilaznici Grada Novog Marofa.

 

Grad Novi Marof zna kolika je važnost očuvanja okoliša te stoga inicira proširenje površine za smještaj uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i proširenje zone K3 radi rezerviranja prostora za izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad i otpad koji sadrži azbest. Gradsko vijeće prihvatilo je tako Izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona.

 

Nakon što je Savjet mladih Grada Novog Marofa konstituiran na sjednici održanoj 20. travnja, Savjet mladih donio je svoj program rada za tekuću godinu. U tu svrhu, za rad Savjeta mladih Grada Novog Marofa u proračunu za 2023. godinu osigurano je 5.000 eura.

 

Sjednica Gradskog vijeća zatvorena je polugodišnjim izvješćem o radu gradonačelnika Grada Novog Marofa Siniše Jenkača. Među najvrednijim projektima tijekom  prvog polugodišnjeg razdoblja koje je gradonačelnik spomenuo, Jenkač je izdvojio gradnju istočne obilaznice Novi Marof duljine 4,5 kilometara.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%