play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Turistička zajednica područja Sjever Zagorja i Općina Cestica najavili „Wine & Walk u Cestici“

U Cestici je održan sastanak vinara i organizatora enogastro manifestacije „Wine & Walk Cestica“ koja će se 14. listopada 2023. održati na području općine. Wine & Walk je događanje namijenjeno osobama koje žele kombinirati ljubav prema hodanju/šetnji odnosno aktivnom životu i boravku u prirodi s uživanjem u autentičnim vinima lokalnih proizvođača.

Ova turistička manifestacija, koncipirana prema uspješnom receptu sličnog događanja koje se već nekoliko godina organizira u Ludbregu, kao glavni cilj ima privlačenje pažnje i promocije vinorodnog područja te potencijala općine Cestica kao enogastro turističke destinacije, ali i kapacitete kraja za nuđenje sadržaja sportsko-rekreativnog turizma.

Događanje je zamišljeno na način da sudionici, po preuzimanju startnih paketa u kojima se nalazi i posebna degustacijska čaša, pješice obilaze unaprijed osmišljenu, dobro označenu i oko 10 kilometara dugačku rutu po šumovitim brežuljcima i vinogradima općine. Uz rutu će se nalaziti degustacijski punktovi lokalnih vinara koji će sudionicima nuditi svoja probrana vina i male domaće zalogaje. Nakon degustacije na jednom, sudionici nastavljaju hodati prema idućem punktu i tako sve dok ne stignu natrag do početnog, ovaj puta posljednjeg, na kojem će se organizirati druženje i zabava.

Wine & Walk događanja iznimno su popularna u cijeloj Europi jer spajaju aktivni i enogastro turizam, a posebice su važna jer imamu sposobnost ciljanu publiku izravno dovesti u kontakt s izvrsnim, često i nagrađivanim, ali na nacionalnoj razini, ponekad slabije poznatim vinarima.

Prijave za „Wine & Walk Cestica“ otvaraju se uskoro, a sudeći prema popularnosti sličnih manifestacije diljem Hrvatske i Europe, organizatori su sigurni da će i ova biti popularna te Cesticu čvrsto ucrtati na mapu sve popularnijih odredišta posebnih oblika turizma.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%