play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Toplička škola ima najljepšu učionicu na otvorenom u Hrvatskoj

U HRT-ovom televizijskom studiju Anton Marti je jučer održana tradicionalna dodjela nagrada u sklopu ekološko-obrazovnog projekta “Najljepši školski vrtovi”, s koje je vrijedno priznanje stiglo u Varaždinsku županiju.

Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice osvojila je prvu nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja u kategoriji „Najljepša učionica na otvorenome“. Toplička škola od 2017. redovno sudjeluje u ovom projektu, a nagradu su osvojili i 2019. godine u kategoriji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Budući da brinemo o okolišu, imamo status eko-škole i kontinuirano uređujemo školski vrt s plastenikom, voćnjak, cvjetnjake, ružičnjake, eko-učionice te sav ostali okoliš, imamo sve uvjete da se svake godine prijavljujemo na natječaj „Najljepši školski vrtovi“. Ponosni smo na dobivene nagrade – rekla je ravnateljica škole Goranka Štefanić.

Osim plakete i zastave, školi je pripala i novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna.

Župan Anđelko Stričak čestitao je učenicima, djelatnicima i ravnateljici topličke škole te naglasio kako je u ovu nagradu, kao i prijašnjih godina, uložen veliki trud učenika koji su uz pomoć učitelja, nastavnika i roditelja uredili vanjski prostor škole. Na današnjoj dodjeli nagrada u Zagrebu prisustvovali su i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ provodi HRT u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i brojnih privatnih donatora. Cilj projekta je da u vrtovima, koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive.

Snimka svečane dodjele nagrada bit će emitirana 20. ožujka na HTV-u 2 u 14.30 sati.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Završio je prebogat program Dana Miholja u Sračincu

    Proteklih je osam dana općina Sračinec živjela u ritmu Dana Miholja, tradicionalne proslave blagdana sv. Mihaela Arkanđela, nebeskog zaštitnika župe i općine, koji se slavi 29. rujna. Iza žitelja općine i njihovih mnogobrojnih gostiju prebogat je program, koji je kulminirao proteklog vikenda. U petak, na sam Dan Općine, održana je Sveta misa u župnoj crkvi, a kroz dan nisu održane druge manifestacije. Na sam blagdan treba biti u krugu […]

  today02/10/2023

  0%