play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Tko je pripremio najbolji “Vidovečki gibanik”, a tko najfiniji zeljarski kotlić?

U subotu ujutro centar Vidovca bio je prožet mirisima zeljarskih delicija, ali razlog tome nije bila samo sarma. U malom šatoru pokraj Gospodarskog sajma, vladala je odlična atmosfera, a tamo su se kuhali „Zeljarski kotlići“. Slasne delicije od varaždinskog zelja pripremalo je 9 natjecateljskih ekipa (MK Zeljarski dizelaši, BS Denik gradnja, MRK Vidovec, PK “Pokretni Božo” i ŠNK Nedeljanec, Udruga umirovljenika Općine Vidovec, NK Sloboda Tužno, UBVDROV, te UVIV sv. Antun Tužno s dvije ekipe), a u njihovim se kotlićima moglo naći od sekelji gulaša do sarme. Dobro raspoloženim ekipama koordinirala je Udruga vinogradara i voćara Sv. Antun Tužno dok je glavni pokrovitelj uz PPP Cafuk bio Cipro, koji je osigurao nagrade za najbolje kotliće. Nakon tijesnog ocjenjivanja, najboljima su proglašeni kotlići Pikado kluba “Pokretni Božo” i ŠNK Nedeljanec, Udruge umirovljenika Općine Vidovec i NK Sloboda Tužno.

Također, birao se i najbolji Vidovečki gibanik. Prema odluci stručnog žirija prvo mjesto pripalo je Anici Bistrović, drugo je odnijela Franciska Benček dok je treći bio gibanik Božice Vidak.

 

 

 

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Zadnjeg vikenda u kolovozu održavaju se 9. Dani službenice Božje Marice Stanković

  Ove godine 9. Dani službenice Božje Marice Stanković bit će održani zadnji vikend u kolovozu. Organizatori su Župa sv. Vida i sv. Jurja – Madžarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“. U četvrtak 26. kolovoza u 18 sati u Kulturnom centru Novi Marof bit će otvorenje izložbe pučkih sakralnih predmeta. Izložbu otvara i o službenici Božjoj Marici Stanković kao učiteljici u Zagorju govori vlč. […]

  today23/08/2021 89

  0%