play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prihvaćen Proračun Općina Cestica za 2024. godinu

Sa 10 glasova ZA Općina Cestica nastavlja sa investicijama i programima kojima nastoji biti partner i prijatelj svojim mještanima. Općinsko vijeće Općine Cestica usvojilo je Proračun za 2024. godinu u iznosu od 7.613,990,00 eura.

Od većih investicijskih projekata planiran je završetak nadogradnje zgrade dječjeg vrtića i rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno, izgradnja društvenog doma Jarki, sanacija klizišta, rekonstrukcija nerazvrstanih cesta. Kako je poznato da je Općina Cestica uvijek bila potpora mladim obiteljima i dalje ćemo ih pratiti i pomagati. Uvijek se nastoji pridonijeti racionalnom upravljanju sredstvima, njihovoj pravednoj raspodjeli te kvaliteti i transparentnosti informacija.

„Postojeće ekonomske prilike uvjetuju kako visinu proračuna, tako i mogućnosti financiranja, ali usprkos tome i u 2024. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, sufinanciranje nabave udžbenika, troškovi stanovanja i ogrjeva, naknade roditeljima za novorođenčad, jednokratne novčane pomoći studentima i umirovljenicima). Bitna su ulaganja u društvenu i gospodarsku infrastrukturu kao nužan preduvjet razvoja, stoga će i u narednom razdoblju veliku brigu posvetiti poboljšanju i izgradnji komunalne infrastrukture. Unatoč ulaganjima u infrastrukturu, briga se posvećuje i civilnom sektoru, koji obuhvaća sve udruge na području općine: sportske, vatrogasna društva, kulturne i humanitarne s posebnim naglaskom na umirovljenike i mlade „– rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%