play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Stanje u udomiteljstvu i reforma sustava socijalne skrbi – tema radnog sastanka u Novom Marofu

Stanje u udomiteljstvu te reforma sustava socijalne skrbi koja je u tijeku, bile su glavne teme sastanka održanog u četvrtak u Centru za socijalnu skrb Novi Marof. Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić održala je sastanak s ravnateljima centara za socijalnu skrb iz Varaždinske županije, a nazočili su i saborski zastupnik i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač te saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

– Ministarstvo kontinuirano ulaže u obnovu prostora, kako centara za socijalnu skrb, tako i naših ustanova. Ovdje imamo potpuno novi centar i to je u svakom slučaju za djelatnike, a posebno za korisnike jedan novi, bolji i kvalitetniji standard. Ali ono što je najvažnije, temeljem izmjena i dopuna zakona, te donošenja novih zakona i nacionalnih strategija i planova, u fokusu će upravo biti korisnici, ali i adekvatna skrb o našim stručnim djelatnicima. Samo u 2021, godini, na području Varaždinske županije odobrili smo suglasnosti za 12 zapošljavanja u centrima za socijalnu skrb, u četiri centra koje imamo u ovoj županiji. Temeljem akcijskog plana koji je usvojen na Nacionalnom vijeću za razvoj socijalnih politika, donesen je dugoročan plan zapošljavanja stručnih radnika kako bi se prvenstveno smanjio broj korisnika po stručnom radniku, a kako bi stručni radnici mogli na najbolji mogući način voditi brigu i skrb o svojim korisnicima. U ovoj smo godini zaposlili 200 ljudi u centrima za socijalnu skrb te 150 osoba u ustanovama – rekla je Mađerić.

– Još jedan razlog današnjeg posjeta je poticanje i razvoj udomiteljstva. Varaždinska županija je poznata po tradicionalno dobro i kvalitetno razvijenom udomiteljstvu i sigurna sam da će se to nastaviti. Ovu priliku koristim i zahvaljujem našim ravnateljicama i ravnateljima, ali i svim djelatnicima i djelatnicima u socijalnoj skrbi, što su tijekom ove i prošle pandemijske godine, bez obzira na sve izazove koje smo imali, skrbili o našim korisnicima i učinili apsolutno sve kako bi im bili dostupni i na raspolaganju – dodala je državna tajnica.

Gradonačelnik Jenkač je podsjetio da Novi Marof, zahvaljujući dobroj suradnji s Ministarstvom, sada ima prekrasan novi centar.

– Borili smo se za njega jako dugo, a danas je operativan i u njemu se provode razne aktivnosti centra. Drago mi je što Ministarstvo vodi računa o svojim korisnicima, ali i o zaposlenicima. Znamo slušati i gledati negativne strelice na razinu Ministarstva i centara za socijalnu skrb, a to često proizlazi iz nedovoljnog broja zaposlenih. Drago mi je da je Ministarstvo tu problematiku prepoznalo i da rade na kadrovskoj politici koja će socijalnu skrb na razini cijele Hrvatske učiniti kvalitetnijom. Grad Novi Marof jako dobro surađuje s Ministarstvom i sa svojim Centrom koji pokriva cijelu bivšu Općinu Novi Marof, dakle dva grada i četiri općine. Mi smo im maksimalni suport u rješavanju svih potreba i problema i zajedno stvaramo ugodnije društvo. Vjerujem da svi korisnici mogu biti zadovoljni – kazao je Jenkač.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof Ivančica Koren istaknula je da im novi prostor omogućuje nesmetan rad s korisnicima.

– Radimo u modernom prostoru. Svaki naš djelatnik ima svoj ured i posebno smo zadovoljni da postoji neki intimni prostor između socijalnih radnika i naših korisnika – zaključila je Koren.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“

  Čarolija adventa osjeti se na svakom koraku u gradu Varaždinu, a tome sigurno pridonosi i prigodno uređeni atrij Županijske palače u kojem od danas posjetitelji mogu razgledati i izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“. Idejni začetnik i organizator izložbe je Radio Megaton, uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije. Naime, i ove je godine, po treći put zaredom, Radio Megaton organizirao foto-natječaj na koji su […]

  today02/12/2023 7

  0%