play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sljedeći tjedan otvara se Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice  održana je završna konferencija EU projekta “Izgradnja i opremanje nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine”.  U moderni centar bruto površine 6.720 četvornih metara i kapaciteta 75 kreveta te dodatnih pet kreveta u dnevnoj bolnici uloženo je ukupno 18.369.467,63 eura. Od toga je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” osigurano bespovratnih 11.015.993,10 eura, Ministarstvo zdravstva izdvojilo je 6.582.941,80 eura, a Specijalna bolnica osigurala je 770.532,73 eura. Ovaj uspješno realizirani projekt označava ključni trenutak u unaprjeđenju zdravstva i skrbi za osobe s ozljedama i bolestima kralježnične moždine te ističe važnost ovakvih inicijativa za nacionalni zdravstveni sustav”  rekao je ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice dr. med. Denis Kovačić.

Danas smo ovdje kako bismo označili formalni završetak velikog i važnog projekta izgradnje Nacionalnog rehabilitacijskog centra, a svečano otvorenje bit će upriličeno sljedeći tjedan, najavio je župan Anđelko Stričak.  ” Već podatak da je ova investicija vrijedna gotovo 18,4 milijuna eura ili gotovo 140 milijuna kuna, jasno govori o važnosti ovoga centra, ne samo za Grad Varaždinske Toplice i Varaždinsku županiju, nego za cijelu Republiku Hrvatsku. Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama razvijamo kroz nekoliko područja. I dok s Ministarstvom branitelja razgovaramo o tome da bi se u budućnosti jedan dio prenamijenio u veteranski centar, s Hrvatskim olimpijskim odborom razgovaramo o tome da se upravo ovdje za vrhunske sportaše organizira rehabilitacija i oporavak. Smještajni objekt Minervu planiramo urediti u hotel koji će, umjesto sadašnje dvije, imati četiri zvjezdice. Sve to dovoljno govori o važnosti Varaždinskih Toplica, ove bolnice i smjeru prema kojem idemo ” istaknuo je župan Stričak.

Čestitke je uputio ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić. “Ovo je projekt koji će svim osobama s ozljedama ili bolestima kralježnične moždine olakšati rehabilitaciju te dati njima i njihovim obiteljima novu nadu u oporavak. Doista je zadovoljstvo biti ovdje na završnoj konferenciji, jer je projekt proveden bez ikakvih velikih problema te bi trebao biti primjer kako raditi projekte u zdravstvu u Republici Hrvatskoj. Projekt je vrijedan više od 18 milijuna eura, od čega je iz EU sredstava sufinancirano više od 11 milijuna eura. Gledajući ukupno, Varaždinska županija je u projekte u zdravstvu uložila više od 33 milijuna eura. Ne staje se na tome budući da je prije nekoliko mjeseci potpisan i ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za izgradnju i opremanje centralnog operacijskog bloka u Općoj bolnici Varaždin” naveo je Dragan Jelić.

I ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordan Žanić je uputio čestitke na uspješno realiziranom projektu. “Lijepo je biti na završnoj konferenciji koja znači da smo došli do samoga kraja iznimno zahtjevnog i velikog projekta, koji je realiziran u sinergiji Vlade RH, Ministarstva zdravstva, Varaždinske županije i Specijalne bolnice. Uspjeli smo doći do kraja te pokazati i ostalim dionicima zdravstvenog sustava kako se može doći do izvrsnosti, kao što je Specijalna bolnica Varaždinske Toplice došla do centra izvrsnosti za sve osobe koje imaju problema s ozljedama kralježnične moždine”  naveo je Žanić.

Na završnoj konferenciji prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, članovi Upravnog vijeća Specijalne bolnice, vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije, zaposlenici Specijalne bolnice i drugi uzvanici.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%