play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Sastanak župana Stričaka, gradonačelnika Bosilja i načelnika četiriju općina o zbrinjavanju baliranog otpada u Brezju 

Zbrinjavanje baliranog otpada i sanacija odlagališta u varaždinskom Brezju, bila je tema današnjeg zajedničkog sastanka župana Anđelka Stričaka i njegovih suradnika s gradonačelnikom Grada Varaždina Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem te načelnicima općina Petrijanec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Vinica, Željkom Posavcem, Marinom Bosiljem, Vericom Vitković i Branimirom Štimecom. Sastanak je održan u Županijskoj palači, a nazočili su mu i županijski pročelnici Renata Skoko i Dragutin Vincek. Župan Stričak je istaknuo kako je riječ o prvom ovakvom zajedničkom sastanku na kojem se razgovara o jednom od najvećih problema Grada Varaždina te da je inicirao sastanak kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome što je poduzeto vezano uz sanaciju baliranog otpada. Gradonačelnik Varaždina Bosilj informirao je prisutne o dosad odrađenom u njegovom mandatu, tj. o natječaju, cijenama, rokovima, zahtjevima za kreditno zaduženje Grada i za sufinanciranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te o statusu prethodnih pravnih radnji, ugovoru o interventnom zbrinjavanju otpada te koncesiji. Rješavanje tih dviju pravnih radnji ostaje u nadležnosti Grada Varaždina.

Što se tiče sufinanciranja troškova sanacije baliranog otpada s područja Grada Varaždina i četiriju općina, Županija je uputila dopis Vladi Republike Hrvatske za financiranje u 100-postotnom iznosu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%