play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Raste broj zaraženih, preporuka je da se od ponedjeljka nastava odvija online za većinu učenika

U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentirano 100 novih slučajeva zaraze koronavirusom.„Prvi put od 5. siječnja imamo troznamenkasti broj novozaraženih. U manje od mjesec dana broj novih slučajeva na tjednoj bazi se upeterostručio. Sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika je s 44 porasla na 232, a 14-dnevna je sada iznad 400. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je već 70 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je sedmero na respiratoru. Nažalost, zbog rasta hospitaliziranih, u Bolnici ponovno rade reorganizaciju te se otvaraju dodatni COVID-odjel i dodatna jedinica intenzivnog liječenja.” – izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin na današnjoj konferenciji za novinare.
Županijski stožer je donio preporuku da se od sljedećeg tjedna za učenike viših razreda osnovnih škola te za sve učenike srednjih škola nastava organizira po modelu C (online nastava). „Trenutno imamo 73 pozitivna učenika i 23 pozitivna učitelja, što je treći najveći udio u odgojno-obrazovnom sustavu u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika. Uz to je više od 1.000 učenika i 70 učitelja u mjeri samoizolacije. S obzirom da u županiji trenutno imamo oko 420 aktivnih slučajeva, vidljivo je da da je gotovo jedna četvrtina aktivnih slučajeva prisutna u sustavu školstva. Zbog toga smo izdali preporuku za online nastavu. S obzirom da sljedeći tjedan počinju proljetni praznici, djeca neće puno izgubiti, a uključimo li vikend, puna dva tjedna će gotovo 20.000 osoba biti, barem što se nastave tiče, kod kuće.” – naveo je Vugrin.
U Varaždinskoj županiji je najmanje jednu dozu cjepiva primilo 17.300 građana, što je 8,3 posto. „Umjesto da nam se količina isporučenog cjepiva povećava, iz tjedna u tjedan nam se, nažalost, smanjuje. Ovaj tjedan smo dobili svega 1.170 doza. Varaždinska županija po tome nije izuzetak, a procijepljenost stanovnika Varaždinske županije je identična prosjeku Republike Hrvatske s obzirom na broj stanovnika.” – rekao je Vugrin. Što se testiranja tiče, Varaždinska županija kontinuirano testira čak 60 posto više od prosjeka Hrvatske u odnosu na broj stanovnika. Jučer su testirana 473 uzorka. Udio pozitivnih među pacijentima sa simptomima bio je 31 %, iz čega je vidljivo da je gotovo svaka treća osoba upućena na testiranje od liječnika obiteljske medicine pozitivna. Ostali testovi se uzimaju putem bolničkog sustava i u komercijalne svrhe, pa je udio u svim uzetim uzorcima 21 %. I ta brojka, nažalost, kontinuirano raste.

Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19, čime je ukupan broj preminulih COVID-pozitivnih osoba na području Varaždinske županije dostigao brojku 402 „Apeliram, baš kao i prošli tjedan, na odgovorno ponašanje, jer niti jedan set mjera ne može nadomjestiti odgovorno ponašanje pojedinaca. Stožer je ovdje da analizira situaciju, informira građane i iznađe najbolje moguće rješenje kako bi se obuzdala epidemija, na način da ne dođe do nepotrebne ugroze zdravlja i života naših sugrađana te da se održi bolnički sustav i zdravstveni sustav uopće. Što se tiče ostalih mjera, siguran sam da ćemo i od Nacionalnog stožera čuti u kojem smjeru se ide s obzirom da je danas i na nacionalnoj razini zabilježeno gotovo 1.900 novih slučajeva. Građani, molimo vas, pazite na svoje zdravlje, pazite na zdravlje ljudi do kojih vam je stalo, a na taj način ćete doprinijeti i boljoj općoj situaciji u našoj županiji.” – apelirao je Vugrin.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  10:33MALO MI ZA SRIĆU TRIBA - DRAGOVIĆ DORIS
  10:25OKOVANO SRCE - PRAVILA IGRE
  10:23NAZOVI STVARI PRAVIM IMENOM - TEŠKA INDUSTRIJA
  10:157 DANA TJEDNO - GIULIANO
  10:09DA NIJE LJUBAVI - CRVENA JABUKA
 • Varaždin

  Grad Varaždin poklonio djeci Jabukovca ljetovanje na Rabu

  Učenici Osnovne škole Jabukovac, mjestu pokraj  Petrinje, ljetovat će besplatno u Dječjem odmaralištu Varaždin na Rabu. Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok danas je prilikom posjete toj školi izvijestio ravnateljicu Jadranku Novak o detaljima tog poklona Grada Varaždina. Mnoga djece iz Jabukovca i okolnih sela nikad nisu imala priliku ljetovati na Jadranu pa smo im odlučili pokloniti, odnosno donirati besplatno ljetovanje u našem odmaralištu na Rabu u rujnu. Oni tamo mogu […]

  today03/03/2021 4