play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Radovi kod ambulante u Petrijancu privode se kraju

Pri kraju su radovi na uređenju novog parkirališta u sklopu zdravstvene ambulante u samom centru Petrijanca. Vrijednost radova je 398.159,38 kuna, a sufinanciraju se iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Mještani Petrijanca će dobiti 10 novih parkirnih mjesta na rotacijskom parkiralištu, a ispred ambulante će se osigurati i parkirno mjesto za invalide. “Parkiralište se radi s odvodnjom i dva rasvjetna stupa. Postojeća prilazna rampa je obnovljena, a još jedna je napravljena za invalide. Radovi su u roku i pri kraju. Slijedi i hortikultura, sadnja ukrasnog bilja na zelenim površinama” kazao je Igrec Dražen vlasnik tvrtke koja izvodi radove.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec naglasio je kako su s uređenjem deset parkirnih mjesta iza zdravstvene i stomatološke ordinacije dobili bolju dostupnost zdravstvene usluge. “Željeli smo napraviti kolni prilaz i parkiralište za osobe s invaliditetom, za sanitet i hitnu medicinsku pomoć. Na novouređenom parkiralištu odradili smo i oborinsku odvodnju, dio rasvjete i neke vodovodne i kanalizacijske radove. Pripojili smo konačno našu ambulantu na sustav javne odvodnje. I brojilo je u suradnji s Varkomom stavljeno u šaht, a nije više u podrumu” rekao je Posavec i podsjetio da su 400 tisuća kuna vrijedne radove prošle godine prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja te je odobreno 75 tisuća kuna. “Zgrada ambulante je bila i energetski obnovljena, vanjska ovojnica i prozori, slijedili su unutarnji radovi, obnova sanitarnog čvora. Slijedi nam još dio unutarnjih radova i obnova grijanja”,  najavio je načelnik Posavec.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Varaždin osigurao 217 tisuća eura za sufinanciranje programa i projekta  

  Nastavno na rezultate Javnog poziva za prijavu projekata/programa udruga i ostalih neprofitnih organizacija u 2023. godini, Grad Varaždin odobrio je sredstva za ukupno 95 prijavitelja koji svojim programom/projektom doprinose ispunjavanju javnih potreba u Gradu Varaždinu u području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi i zdravstva, mladih, turizma, socijalnog (društvenog) poduzetništva, udruga organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija te međunarodne suradnje. Gotovo polovica udruga i neprofitnih organizacija prijavile su svoje projekte/programe u području socijalne skrbi […]

  today03/10/2023 4

  0%