play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Publika bira najbolju socijalnu inovaciju – glasajte za Zaštitnu radionicu

Zaštitna radionica Srednje strukovne škole u Varaždinu u finalu je natječaja za najbolju društvenu inovaciju „SozialMarie 2022.“ na području srednje Europe. Od čak 275 prijavljenih projekata, odabrana je u najuži krug, među 34 nominirana projekta od kojih stručni žiri svake godine bira 15 najboljih projekata koji se 1. svibnja predstavljaju i nagrađuju novčanim nagradama.  Kako bi projekt, koji je prije 15 godina započet u Varaždinskoj županiji, bio prepoznat i u europskim razmjerima te kao uspješan primjer poslužio za prijenos ostvarenih rješenja na druge sektore i regije, građani su pozvani na glasovanje.

 

Podržite ga glasanjem na poveznici https://www.sozialmarie.org/hr/projects/8823 odabirom polja „Glasam za ovaj projekt!“  Nakon što unesete svoju e-mail adresu, potvrdite svoj glas tako što kliknete na poveznicu „Kliknite ovdje kako biste potvrdili svoj glas“ koju ćete dobiti elektronskom poštom inače glas neće biti uvažen. Kad kliknete na poveznicu, skočni prozor će potvrditi da je glas zaprimljen. U slučaju da ne dobijete e-mail, pričekajte nekoliko minuta i provjerite mapu za spam.

 

Glasanje traje do 12. travnja.

Zaštitna radionica Srednje strukovne škole, prva takva u Hrvatskoj, zapošljava osobe s invaliditetom i smanjenim radnim sposobnostima, a 2006. zajednički su ju osnovali Varaždinska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Strukovna škola. U 15 godina postojanja i rada, imala je ukupno 58 zaposlenih osoba, od čega 30 osoba s invaliditetom. Proizvode različitu radnu i zaštitnu odjeću, navlake za stolce, posteljinu i kućansko rublje, torbe, ruksake i drugu tekstilnu i kožnu galanteriju, namještaj te građevnu stolariju.

 

Projekt može istovremeno osvojiti i nagradu stručnog žirija i publike.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 1

  0%