play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva Gimnazija i Peta Osnovna pobjednici Turnira u odbojci

Odbojkaškim Turnirom za osnovce i srednjoškolce s područja Varaždinske županije u organizaciji Školskog Sportskog Saveza Varaždinske županije obilježen je Europski tjedan sporta. Natjecanja su započela prijepodne u varaždinskoj Areni a trajala su do ranih popodnevnih sati, kada su najuspješnijim sudionicima Turnira uz pomoć Varaždinskih mažoretkinja uručene medalje i priznanja. Sudjelovalo je ukupno 12 osnovnih i 7 srednjih škola s područja Varaždinske županije, među kojima je u kategoriji osnovnih škola prvacima postala V. OŠ Varaždin čiji su odbojkaši osvojili zlatne medalje. Drugo mjesto i srebrne medalje podijelili su učenici OŠ Ivanec, treće mjesto i brončane medalje osvojili su osnovnoškolski odbojkaši OŠ Jalžabet, a četvrti plasman pripao je OŠ Šemovec. Kod srednjoškolaca prvacima su postali učenici Prve varaždinske Gimnazije osvojivši zlatno, drugo mjesto i srebro pripalo je srednjoškolcima iz Ivanca, treće mjesto i bronca Elektrostrojarskoj školi, dok su četvrtoplasirani odbojkaši bili učenici Gospodarske škole iz Varaždina.

Ovaj je odbojkaški Turnir održan pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, čija je viša stručna suradnica za sport Ivana Putarek na uvodnoj svečanosti otvorila natjecanje, istaknuvši važnost bavljenja sportom kao osnovu poboljšanja općeg zdravstvenog stanja. Predsjednica Školskog Sportskog Saveza Varaždinske županije Josipa Polančec Štimec ukazala je na stagnaciju razine tjelesne aktivnosti kod mladih ljudi i kazala kako nedostatak tjelesne aktivnosti ima negativan učinak na cijelo društvo i njihovo zdravlje.

Zajedničko zagrijavanje svih sudionika natjecanja upriličeno je uz stručno vodstvo prof. Tanje Ostović Šlehta, a zabavnim plesnim nastupom brojne učenike i njihove trenere uvodno je obradovao varaždinski Cheerleading klub Bravo.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Maskirani učenici i profesori Glazbene škole oduševili publiku

  Već tradicionalno, u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu u varaždinskom HNK održan je Fašnički koncert. Koncert je to koji privuče mnogobrojnu publiku i uvijek se traži stolica više, a tako je bilo i ove godine. Na koncertu se predstavilo 200-tinjak učenika Glazbene škole u Varaždinu i njenih područnih odjela, od predškolskog zbora, zbora mlađeg i starijeg uzrasta, vokalnog ansambla, mješovitog zbora, do pojedinačnih nastupa učenika osnovne i srednje Glazbene škole. […]

  today13/02/2024 32

  0%