play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prva beba u 2024. godini u Varaždinskoj županiji je malena Arija Skok iz Petrijanca 

 

Prva beba rođena u Varaždinskoj županiji u 2024. godini je Arija Skok, koju je majka Barbara u rodilištu Opće bolnice Varaždin rodila u 15.27 sati carskim rezom. Djevojčica teška 2.770 grama i dugačka 49 centimetara prvo je dijete u obitelji Skok iz Petrijanca.

Već tradicionalno, prvo novorođenče i njegovu majku darivala je Varaždinska županija. Župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec su prigodne poklone za malenu Ariju i njezinu majku Barbaru uručili ravnatelju Opće bolnice Varaždin dr. sc. Damiru Poljaku i pročelnici Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. med. Ivani Risek.

– U 2023. godini smo u našem rodilištu imali 1.202 porođaja, 83 manje nego 2022., čime pratimo trend smanjenja broja poroda koji je prisutan u cijeloj Hrvatskoj. Ukupni broj porođene djece je 1.210 budući da je rođeno osam pari blizanaca. Gleda li se po spolu, u prošloj godini rođeno je 133 dječaka više nego djevojčica. Treba reći da je u varaždinskom rodilištu deset posto rodilja bilo iz drugih županija, najviše iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a slijede rodilje iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije – izvijestila je dr. Ivana Risek.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%