play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Provedba radionica „Prva pomoć – upomoć!“ u vrtićima

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin započelo je s provedbom zdravstveno – edukativnih radionica za djecu predškolskog uzrasta u svim dječjim vrtićima s područja djelovanja društva. Radi se o radionici pod nazivom „Prva pomoć – upomoć!“ putem koji se želi djecu informirati o osnovnim postupcima pružanja prve pomoći. Radionice se provode na otvorenom prostoru u realizaciji stručne djelatnice GCDK Varaždin i maskote Mede Jurice. Medo Jurica svojim dolaskom razveseljava predškolarce te im pomože u svladavanju vještina vezanih uz prvu pomoć kao što su: „Kako pravilno zaustaviti krvarenje iz nosa?“, „Što učiniti ako se ozlijediš?“, „Kako pravilno očistiti ranu i staviti flaster?“ i sl. Pomoću metode rasprave i igranjem uloga djeca usvajaju osnove prve pomoći u problemskim situacijama te uče kako ih primijeniti u vlastitim iskustvima.

Osim provedba radionica, GDCK Varaždin svakom objektu vrtića donira torbicu s materijalom za pružanje prve pomoći te priručnik Hrvatskog Crvenog križa „Odgoj za humanost od malih nogu“ i plakate „Medo Jurica – kako se zaštititi od virusa?“.

Radionice će se provesti u svim vrtićima tijekom svibnja ove godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Na Uskrsni ponedjeljak “Sedi na bic i skoči do goric”

  Na Uskrsni ponedjeljak Udruga vinogradara i voćara „Sveti Antun“ Tužno organizira biciklijadu „Sedi na bic i skoči do goric“. Start je u 10 sati u Varaždinu na parkiralištu ASC-a nakon čega biciklisti prolaze naseljima: Nedeljanec, Črešnjevo i Tužno sve do Goranca gdje se nalazi vinograd Udruge, a gdje se očekuju oko 13 sati. Kotizacija iznosi 30 kuna. Suorganizatori biciklijade su Varaždinska županija, te Općine Vidovec i Beretinec.  

  today17/04/2022 12

  0%