play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Proračun Grada Varaždinskih Toplica za 2024. godinu iznosi više od 5 milijuna eura

Na 21. održanoj sjednici Gradskog vijeća u Varaždinskim Toplicama, glavna točka dnevnog reda bilo je usvajanje proračuna za nadolazeću 2024. godinu. S proračunskim iznosom od 5.008.000,00 eura, gradski predstavnici su izrazili svoju podršku planovima i prioritetima koji će oblikovati razvoj grada u narednom razdoblju.

Najveći dio proračuna, sukladno raspodjeli, usmjeren je na održavanje komunalne infrastrukture, gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture, uključujući i razvoj stambenog naselja Smart Kvart. Sredstva su također osigurana za poticanje razvoja gospodarstva, poljoprivrede, vatrogasnih službi i opću sigurnost grada.

U skladu s predanim zalaganjem za kulturna i sportska događanja, više od 500 tisuća eura izdvojeno je za podršku tim sektorima. Osim toga, značajna sredstva iz proračuna usmjerena su prema obrazovanju i socijalnoj zaštiti, obuhvaćajući u najvećem dijelu sufinanciranje rada Dječjeg vrtića Tratinčica, kao i stipendije, naknade za novorođenčad, socijalne programe i druge potrebne inicijative.

Gradonačelnica Grada Varaždinskih Toplica Dragica Ratković izrazila je zadovoljstvo donesenim proračunom.

-Proračun za 2024. godinu pažljivo je osmišljen kako bi ravnopravno podržao sve segmente društva. Ovim proračunom stvaramo temelje za gospodarski rast našeg grada i poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Sama raspodjela sredstava odražava našu posvećenost ravnoteži između različitih potreba naših građana, udruga i institucija, a cilj nam je stvoriti održivo okruženje za sve naše sumještane – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nakon temeljitog razmatranja, Gradsko vijeće usvojilo je i rebalans proračuna za 2023. godinu, prilagođavajući ga novonastalim potrebama i prioritetima grada. Rebalans proračuna predstavlja nužan korak kako bi se osigurala financijska stabilnost i učinkovito upravljanje resursima u skladu s dinamičnim okolnostima.

Gradsko vijeće donijelo je odluku i o sufinanciranju troškova redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece s područja Grada Varaždinskih Toplica u ustanovama drugih osnivača. Prema navedenoj odluci, Grad će sufinancirati izvođenje redovitog programa odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama drugih osnivača u iznosu od 110,00 eura po djetetu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%