play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Projekt lepoglavskih učenika nominiran za nagradu na Malti

Malteška nacionalna agencija za programe Europske unije nedavno je nominirala projekt „Once upon a time…“ u kojem su sudjelovali učenici lepoglavskih škola kao primjer dobre prakse za nagradu jednog od najboljih projekata u protekloj godini.

Na prigodnoj svečanosti na Malti o kreativnom projektu iz Lepoglave, ali i svim izazovima koji su ga pratili tijekom provedbe govorilo se biranim riječima što je dodatna potvrda kvalitete projekta koji je zbližio učenike iz Italije, Malte i Hrvatske i otvorio put daljnjoj suradnji i novim zajedničkim projektima. „Iako nismo očekivali ovu nominaciju, sve nas je razveselio odabir upravo našeg projekta za nagradu Malteške nacionalne agencije za programe europske unije. Prošla godina je bila vrlo izazovna zbog situacije oko koronavirusa i u jednom je trenu sve visjelo o tankoj niti; hoćemo li, nakon dva produljivanja odustati od projekta ili ne. Međutim, zbog naših klinaca, ali i velike volje njihovih novih prijatelja iz Italije i s Malte, stisnuli smo zube, nasmijali se koroni u brk i uspješno odradili projektne aktivnosti u Rimu i Lepoglavi” – rekao je voditelj projekta Hrvoje Kovač.

Podsjetimo, projekt „Once upon a time…“ namijenjen je povezivanju djece iz Lepoglave s vršnjacima iz Italije i Malte koji su proteklih mjeseci zajedno radili na svojoj „Bilo jednom (Once upon a time) priči“. Priča je nastajala predstavljanjem kulturne baštine i posebnosti gradova iz kojih dolaze učenici, a na temelju tih lokalnih povjestica djeca su pripremila svoju originalnu priču.

Aktivno sudjelujući u ovom projektu, lepoglavski su školarci s jedne strane poboljšali svoje prezentacijske, ali i vještine u kreativnom pisanju, dizajnu, glumi i komunikaciji na stranom jeziku. Spojivši zajedničke elemente triju priča iz Italije, Hrvatske i Malte, učenici su kroz prizmu raznih umjetničkih aktivnosti koje su jedan od univerzalnih alata povezivanja različitih kultura, stvorili novu, svoju bajku. „Pred nama je sad promocija naše bajke u svibnju na Malti kada će se i odlučivati o najboljim projektima. Nakon toga slijedi promocija u Lepoglavi koja će biti i neslužbena zadnja aktivnost projekta. Bajka naših školaraca je u fazi pripreme za tisak, a na Malti će je predstaviti upravo netko od lepoglavskih Argonauta” – zaključio je Kovač i najavio predstojeće aktivnosti uz informaciju kako je već prijavljen i novi zajednički projekt za europska sredstva kojima će se učenicima otvoriti nova vrata za međunarodnu suradnju.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  60-tak djevojčica i dječaka svakodnevno se zabavlja na 8. Zimskom sportskom višeboju

    U punom je zamahu 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.   Nakon iznimno uspješnog Ljetnog višeboja, na red je stigao i Zimski, pa će se tako 60-tak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola svakodnevno zabavljati uz stručno vođene treninge.   Dječaci i djevojčice imaju prilike uvježbati tehničke i taktičke elemente iz rukometa, odbojke, nogometa, borilačkih sportova, plesa, badmintona […]

  today03/01/2024 24

  0%