play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prikupljanje humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine

Uz zahvalu svima koji su se prethodnih dana javili sa željom da pomognu u prikupljanju pomoći za osobe izbjegle iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ je objavio popis artikala koji se mogu donijeti u prostorije vama najbližeg Društava Crvenog križa.

 

Prikuplja se:

 

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašice/pahuljice za djecu (ječmena kaša, čokolino, muesli, cornflakes)

 

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

 

Odjeća i obuća se trenutno NE prikuplja.

 

Pomoć se može donijeti na sljedeće adrese:

 

GDCK Varaždin u skladištu (Fabijanska bb, bivša vojarna), od pon do petka od 12 do 18 sati, a subotom od 9 do 12 sati.

 

GDCK Ivanec na adresu Đure Arnolda 11, 42240 Ivanec ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 15.00 sati, te utorkom i četvrtkom od 8.00 do 18.00 sati.

 

GDCK Ludbreg u Društvenom domu u Hrastovskom 11.03.2022. u vremenu od 17 do 19 sati

 

GDCK Novi Marof na lokaciji Društvenog doma u  Ključu (u blizini kuće slikara Ivana Rabuzina, crkve) u Novom Marofu u sljedećim terminima: petak, 11.03. u vremenu  od 10  do 16 sati , a ostale dane: ponedjeljak i srijeda  od 9 do 12 i utorak  od 13 do 16 sati

 

Prikupljena humanitarna pomoć se distribuira su suradnji s lokalnim stožerima, lokalnom samoupravom i vlastitim resursima i mogućnostima prema županijskom društvu Crvenog križa koje je zaduženo za daljnju distribuciju na području RH. U slučaju slanja prikupljene materijalne pomoći u zemlje koje graniče s Ukrajinom, a članice su EU, HCK će organizirati preuzimanje paketa humanitarne pomoći u županijskim društvima i osigurati njihov prijevoz u zemlje destinacije.

 

U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%