play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prikrivali blagajnički manjak, pa zaradili kaznenu prijavu

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe. Kako je utvrđeno, sumnja se da su dva muškarca starosti 42 i 34 godine i jedna žena starosti 60 godina kao zaposlene odgovorne osobe jedne javne zdravstvene ustanove u Varaždinu, zajednički i dogovorno prikrivali blagajnički manjak tijekom mjeseca veljače 2020. godine. Utvrđeno je da su unatoč evidentiranim nedostacima i nepravilnostima u dokumentaciji blagajne propustili učiniti dužne radnje da se provjeri i utvrdi stvarno stanje blagajne, odnosno da određene uplatnice nisu uvrštene u blagajnički izvještaj i da postoji manjak, te su pred blagajnicama konstatirali da manjak u blagajni ne postoji, nakon čega bi kasnije prema prethodnom dogovoru prihvatili očitovanje odgovorne osobe računovodstva o neevidentiranju tih blagajničkih uplatnica s obrazloženjem koje je lišeno knjigovodstveno računovodstvenih načela ili logike, te u suprotnosti s opće poznatim procedurama  blagajničkog poslovanja, čime su okončali sva postupanja u predmetnoj stvari.

Propuštanjem takvih radnji po uočenim nepravilnostima na koje su bili upozoreni kao odgovorne osobe, nisu postupili u interesu imovine ustanove, te poduzeli odgovarajuće mjere da se utvrde točne nepravilnosti, čime su ustanovu oštetili za oko jedanaest tisuća kuna.

Protiv troje osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo  Zlouporaba položaja i ovlasti.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%