play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem za zlatne rukometaše

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za trojicu zlatnih rukometaša, reprezentativaca koji dolaze iz Varaždinske županije, a koji su osvojili zlatnu medalju na održanom Europskom prvenstvu u rukometu za gluhe i nagluhe osobe u Zagrebu. Hrvatska reprezentacija u kojoj su igrali  Ivan Pajić iz Varaždina te Jakov i Florijan Kolarić iz Vidovca osvojila je naslov europskih prvaka svladavši u posljednjem kolu Rusiju rezultatom 34:25, a na prvenstvu je nastupilo ukupno pet reprezentacija.

 

Reprezentativce je primio te im čestitao na rezultatu  župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima, svojom zamjenicom Silvijom Zagorec te pročelnicom Upravnog odjela za  zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić i pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom.

Župan Stričak je naglasio kako su rukometaši ponos naše Županije te je naglasio kako predstavljaju pravi primjer ostalim mladim ljudima.

„Čast mi je da vas danas ugošćujemo u našoj palači te da vam možemo čestitati na velikom uspjehu. Osvajanje zlatne medalje nije mala stvar, već povijesni podvig i taj rezultat je zaista za svaku pohvalu. Posebno nas veseli što troje reprezentativaca dolazi iz Varaždinske županije, a rezultat ima dodatnu težinu zbog uvjeta u kojima je zlatna medalja osvojena. Naime, same pripreme i službene utakmice održane su u uvjetima pandemije pa je to predstavljalo i dodatni izazov“ – rekao je župan te rukometašima zaželio puno sreće i uspjeha u daljnjim takmičenjima.

Ivan, Jakov i Florijan zahvalili su se županu i njegovim suradnicima na prijemu te su naglasili kako  bez obzira na prepreke koje nailaze zbog oštećenog sluha imaju veliku volju i motiv trenirati rukomet.

„- Bavljenje sportom je prije svega zdravo,  a kada uz to branite nacionalne boje  nema ljepšeg osjećaja. Ponosni smo i sretni zbog ostvarenog rezultata te koristimo priliku da se zahvalimo županu i njegovim suradnicima na prijemu i čestitkama“- rekao je Ivan Pajić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec ove godine osigurava “uskrsnice” za veći broj građana

    Općina Maruševec obavještava umirovljenike i osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine sa svog područja kako će im u povodu nastupajućih uskršnjih blagdana biti isplaćena jednokratna novčana potpora. Pravo na potporu ostvaruju građani s prebivalištem na području Općine Maruševec, i to: umirovljenici čija ukupna mirovina (domaća i inozemna) iznosi do 350 eura, osobe s invaliditetom kojima je temeljem Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb priznato pravo na osobnu […]

  today27/02/2024 4

  0%