play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Prijem za osvajače čak 13 medalja, nagrada i priznanja iz Varaždinske županije

Dobitnici čak 13 nagrada, medalja i priznanja na nacionalnim i međunarodnom natjecanju okupili su se  u Županijskoj palači u Varaždinu na prijemu kojeg je za njih organizirao župan Anđelko Stričak zajedno s resornim pročelnicima, Dragutinom Vincekom, Miroslavom Huđekom i Darkom Majhenom, te direktorom TZ-a Varaždinske županije Goranom Mališem. ” U Varaždinskoj županiji doista imamo marljive, kreativne i inovativne građane koji ono čega se „uhvate“ i realiziraju, koji imaju rezultate, a to potvrđuju nagrade koje su dobili. Današnji prijem je drugačiji jer imamo čast ugostiti dobitnike priznanja svih generacija, od srednjoškolaca do umirovljenika. Svima upućujem iskrene čestitke, ali i zahvalu što svojim trudom i radom promoviraju ne samo svoje kvalitetne proizvode i usluge, nego i Varaždinsku županiju te pronose njezino ime diljem Hrvatske i svijeta” rekao je župan Stričak.

Najmlađi osvajač medalje je David Geček, budući kuhar, učenik 3. razreda Gospodarske škole Varaždin, koji je osvojio broncu na Europskom natjecanju AEHT-a 2023. u Vilniusu u Litvi. Natjecao se u disciplini „Decathlon Cooking“ s partnerom iz Nizozemske i partnericom iz Litve.  “Na samom natjecanju nismo znali koja jela ćemo morati pripremiti, samo glavne namirnice. Pripreme su trajale dva mjeseca, a na natjecanju se pokazalo da smo u školi i restoranu Bedem napravili dobar posao – rekao je David, uz kojeg je na prijemu bila njegova mentorica Nevenka Bosilj i ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen.

Župan mu je za osvojeno treće mjesto uručio novčanu nagradu sukladno Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima Varaždinske županije.

Odlične rezultate su ostvarili i mladi kuhari – profesionalci: Karlo Štorga iz restorana Bedem Varaždin je na 15. Danima hrvatskog kulinarstva u Osijeku postao prvak Hrvatske u kuharstvu, dok je Dinko Tomašić iz restorana Nobel Varaždin bio drugi. Odličan nastup upotpunila je Vedrana Hrastovec Sedlar iz restorana The Family Varaždin, koja je na istom natjecanju u kategoriji slastičarstvo osvojila srebro.

Posebno emotivan bio je Stjepan Friščić iz OPG-a Štefanko, jedini mlinar u Varaždinskoj županiji koji na mlađe naraštaje prenosi ovu vrijednu tradiciju. Na svoj 80. rođendan primio je nacionalnu nagradu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, brončanu povelju u kategoriji „Ruralno turistički projekti“. “Nagrada koju sam primio za mene je domet nakon kojeg dalje i bolje više ne mogu ići. Zahvaljujem svojoj obitelji, Turističkoj zajednici grada Ivanca i Varaždinskoj županiji jer svi su oni doprinijeli tome da uspijem dobiti nagradu. Ona je zapravo i velika obaveza da ne stanemo, nego da još nešto napravimo” rekao je Friščić.

Uz njega je na prijemu bio i Izidor Gladović iz „Grešne pilnice“ koji je osvojio brončani Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“, kao i supružnici Sanja i Tomislav Stručić iz Vinarije Stručić, dobitnici posebnog priznanja u kategoriji „Vinski turizam“.

Impresivan broj nagrada osvojio je i OPG Moravec, koji je vlasnik čak 200-tinjak medalja, od kojih su ove godine na 24. izložbi hrvatskih ovčjih i kozjih sireva osvojili čak deset zlatnih i jednu srebrnu. Uz to je njihov proizvod ponovno proglašen šampionom, ovaj put „Svježi sir u vosku s biberom i češnjakom“.

Izvrsne rezultate ostvarili su i supružnici Tamara i Dario iz OPG-a Pocedulić, koji su „vlasnici“ najboljeg inovativnog proizvoda, Mlinaca od Varaždinske heljde, koji su na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda proglašeni i šampionom u svojoj kategoriji, a uz to su još osvojili zlato za Kiflice od Varaždinske heljde. Na 10. izboru za najbolji OPG „Zlata vrijedan“ osvojili su odlično 3. mjesto, a iz Bruxellesa su od International Taste Instituta za Heljdine krekere primili „Superior Taste Award** 2023“.

Bojana Makar iz Agro Altere osvojila je dva zlata na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda za Ludbreški hren s jabukom i Naribani ludbreški hren.

Tanja Tomas Jukić s istoimenog OPG-a pobijedila je pak u projektu Zelena medalja 2023. u kojem je najboljim proglašen njezin ekološki sok od kruške viljamovke.

Dominik Meštrić, vlasnik ugostiteljskog obrta “Lovac” iz Presečna kod Novog Marofa, dobitnik je statue “Zlatne ruke” s poveljom, najvišeg priznanja Hrvatske obrtničke komore, koja mu je uručena za iznimne rezultate u vođenju i poslovanju obrta.

Iz Varaždinske županije je i vatrogasac godine: Davorin Cvek je na Danima hrvatskog turizma osvojio prvo mjesto u kategoriji “Čovjek ključ uspjeha u turizmu – vatrogasac godine”. Član je DVD-a Gornji Kneginec već više od 30 godina, od kojih više od 27 godina obnaša dužnost predsjednika.  “Ovo je nagrada koja obilježava moj rad. Vatrogastvo nije zanimanje, nego poziv” rekao je Cvek koji je bio na više od 1.000 intervencija.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%