play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Preminuo gradski vijećnik i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta

S tugom i iskrenim žaljenjem javljamo da je u petak, 15. srpnja 2022., u 81. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo vijećnik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta.

Vinko Pošta rođen je 24. travnja 1942. u Bisagu. Po zanimanju je inženjer zaštite od požara, sa zvanjem višeg vatrogasnog časnika I. klase. Član je vatrogasne organizacije 66 godina. Počasni je predsjednik DVD-a Novi Marof i počasni tajnik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof. Jedan je od osnivača Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Od 2015. je počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. Nositelj je brojnih vatrogasnih odlikovanja, a odlikovanjem za životno djelo, Poveljom i plaketom s likom Gjure S. Deželića odlikovan je 2003. godine. Dobitnik je i brojnih međunarodnih odlikovanja. Za svoja postignuća i rad dodijeljena su mu državna odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske: Pohvala Predsjednika Republike Hrvatske (1993.), Spomenica Domovinskog rata (1996.), Red hrvatskog trolista (1998.), Spomenica domovinske zahvalnosti (2009.) i Red hrvatskog pletera (2019.).

Vinko Pošta bio je i član aktualnog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa. “Kratka i teška bolest bile su jače od njegovog entuzijazma i borbenosti. Pamtit ćemo ga po tome što je bio aktivan u vatrogastvu, pčelarstvu i lokalnoj politici. Bila mi je čast surađivati s osobom kao što je bio Vinko. Hvala na svemu i neka ti je laka hrvatska gruda!” poručio je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač. Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Mladen Benjak uputili su izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i poznanicima preminulog Vinka Pošte.

Posljednji ispraćaj Vinka Pošte, sukladno vatrogasnim pravilima službe, bit će u ponedjeljak, 18. srpnja 2022., u 17 sati na mjesnom groblju u Bisagu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kreće uređenje jednog od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Europi

  Jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Varaždinskoj županiji, Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe sasvim sigurno je špilja Vindija. Iako se dugi niz godina pričalo o njezinom uređenju i primjerenoj zaštiti, ozbiljan iskorak napravila je ova općinska vlast na čelu s načelnicom Sanjom Kočet, a dodatan uskoro slijedi. Naime, jedan od ključnih projekata koje obuhvaća Plan razvoja Varaždinske županije do 2027. godine upravo je špilja Vindija, kojoj i Općina Donja […]

  today01/02/2023 4

  0%