play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Preminuo gradski vijećnik i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta

S tugom i iskrenim žaljenjem javljamo da je u petak, 15. srpnja 2022., u 81. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo vijećnik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta.

Vinko Pošta rođen je 24. travnja 1942. u Bisagu. Po zanimanju je inženjer zaštite od požara, sa zvanjem višeg vatrogasnog časnika I. klase. Član je vatrogasne organizacije 66 godina. Počasni je predsjednik DVD-a Novi Marof i počasni tajnik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof. Jedan je od osnivača Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Od 2015. je počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. Nositelj je brojnih vatrogasnih odlikovanja, a odlikovanjem za životno djelo, Poveljom i plaketom s likom Gjure S. Deželića odlikovan je 2003. godine. Dobitnik je i brojnih međunarodnih odlikovanja. Za svoja postignuća i rad dodijeljena su mu državna odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske: Pohvala Predsjednika Republike Hrvatske (1993.), Spomenica Domovinskog rata (1996.), Red hrvatskog trolista (1998.), Spomenica domovinske zahvalnosti (2009.) i Red hrvatskog pletera (2019.).

Vinko Pošta bio je i član aktualnog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa. “Kratka i teška bolest bile su jače od njegovog entuzijazma i borbenosti. Pamtit ćemo ga po tome što je bio aktivan u vatrogastvu, pčelarstvu i lokalnoj politici. Bila mi je čast surađivati s osobom kao što je bio Vinko. Hvala na svemu i neka ti je laka hrvatska gruda!” poručio je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač. Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Mladen Benjak uputili su izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i poznanicima preminulog Vinka Pošte.

Posljednji ispraćaj Vinka Pošte, sukladno vatrogasnim pravilima službe, bit će u ponedjeljak, 18. srpnja 2022., u 17 sati na mjesnom groblju u Bisagu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%