play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Preminuo gradski vijećnik i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta

S tugom i iskrenim žaljenjem javljamo da je u petak, 15. srpnja 2022., u 81. godini nakon kratke i teške bolesti preminuo vijećnik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa i počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Vinko Pošta.

Vinko Pošta rođen je 24. travnja 1942. u Bisagu. Po zanimanju je inženjer zaštite od požara, sa zvanjem višeg vatrogasnog časnika I. klase. Član je vatrogasne organizacije 66 godina. Počasni je predsjednik DVD-a Novi Marof i počasni tajnik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof. Jedan je od osnivača Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Od 2015. je počasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice. Nositelj je brojnih vatrogasnih odlikovanja, a odlikovanjem za životno djelo, Poveljom i plaketom s likom Gjure S. Deželića odlikovan je 2003. godine. Dobitnik je i brojnih međunarodnih odlikovanja. Za svoja postignuća i rad dodijeljena su mu državna odlikovanja Predsjednika Republike Hrvatske: Pohvala Predsjednika Republike Hrvatske (1993.), Spomenica Domovinskog rata (1996.), Red hrvatskog trolista (1998.), Spomenica domovinske zahvalnosti (2009.) i Red hrvatskog pletera (2019.).

Vinko Pošta bio je i član aktualnog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa. “Kratka i teška bolest bile su jače od njegovog entuzijazma i borbenosti. Pamtit ćemo ga po tome što je bio aktivan u vatrogastvu, pčelarstvu i lokalnoj politici. Bila mi je čast surađivati s osobom kao što je bio Vinko. Hvala na svemu i neka ti je laka hrvatska gruda!” poručio je gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač. Gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novog Marofa Mladen Benjak uputili su izraze iskrene sućuti obitelji, prijateljima i poznanicima preminulog Vinka Pošte.

Posljednji ispraćaj Vinka Pošte, sukladno vatrogasnim pravilima službe, bit će u ponedjeljak, 18. srpnja 2022., u 17 sati na mjesnom groblju u Bisagu.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gotovo 1,5 milijuna eura za projekt “Zaželi”

  Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček potpisala je u petak, 23. veljače, ugovor u vrijednosti milijun 485 tisuća eura bespovratnih sredstava u okviru poziva „Zaželi“ za projekt “Omogućimo život u vlastitom domu“. Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i nemoćnih osoba u tri grada i šest općina s područja Varaždinske županije, te su tako županijskom Crvenom […]

  today24/02/2024 7 1

  0%