play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Premijer Plenković uručio 30 ugovora o energetskoj obnovi – Grad Novi Marof među odabranima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio je 30 Ugovora o energetskoj obnovi javnih zgrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a među tih 30 ugovora je i onaj za Grad Novi Marof, odnosno za energetsku obnovu zgrade u pretežito javnom vlasništvu na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu.

 

Premijer Plenković napomenuo je kako je bila velika konkurencija na javnom pozivu vrijednom 74 milijuna eura, od čega su polovica bespovratna sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a odabrani su najbolji projekti, među kojima je i novomarofski.

 

Istaknuo je da je to ogromna financijska poluga za investicije, vezana ne samo za obnovu od potresa, već i za energetsku učinkovitost zgrada.

 

– Čestitam svima koji ste bili spremni s kvalitetnim projektima i temeljem kriterija uspjeli u javnom pozivu – zaključio je premijer.

 

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač iznimno je zadovoljan uspješno prijavljenim projektom, odrađenom projektnom dokumentacijom te, na kraju krajeva, odabirom među 30 najboljih projekata koji se financiraju iz javnog poziva vrijednog 74 milijuna eura.

 

Gradu Novom Marofu dodijeljena su bespovratna sredstva u najvišem mogućem iznosu od 1,05 milijuna eura. Ukupna vrijednost energetske obnove zgrade je 2,5 milijuna eura te će Grad Novi Marof osigurati preostali iznos od otprilike 1,4 milijuna.

 

Gradonačelnik Jenkač tom je prilikom zahvalio Ministarstvu i premijeru Plenkoviću što su prepoznali važnost obnove i ovih tipova zgrada jer, kako je naglasio, sufinanciranje ovog financijski izdašnog projekta Gradu Novom Marofu bit će od iznimne pomoći.

 

– Grad Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit grad, a to ćemo postići upravo ovakvim projektima. Energetskom obnovom ove zgrade smanjit ćemo troškove i povećati uštedu energije, što je u današnje vrijeme, kada se suočavamo sa sveopćim poskupljenjima, itekako bitno – rekao je Jenkač.

 

Ovaj značajan korak prema održivoj budućnosti grada svjedoči o zajedničkim naporima Vlade i Grada Novog Marofa da unaprijede energetsku učinkovitost te doprinesu općem dobru i održivom razvoju.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%