play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Varaždinu

Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u srijedu je posjetila delegacija iz Bosne i Hercegovine koju čine predstavnici svih općina/gradova i kantona te predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u sklopu projekta SDG2BIH „Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održivi inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“.

Projekt financira Vlada Kraljevine Švedske i implementira UNDP u partnerstvu s UNICEF i UNWOMEN u BiH, a uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a. Delegaciju su primili gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj te zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što ih može ugostiti u Varaždinu gdje će im biti prezentirani primjeri dobre prakse koje Grad Varaždin provodi. Neki od projekata koji će im se prezentirati su mapa solarnog potencijala REA Sjever, iskustva u provođenju projekata Razvojne agencije Sjever DAN, iskustva i prezentacija projekta InterACT Green Drava kroz Odsjek za ITU mehanizam Grada Varaždina, pozicioniranje Varaždina kao turističke destinacije od strane Turističke zajednice grada Varaždina, a u sklopu posjete obilaze i Poljoprivrednu zadrugu Varaždinsko povrće te OPG Pocedulić – Kuću varaždinske heljde. Uz razgledavanje ljepota Varaždina, posjetit će dvorac Trakošćan, Gaveznicu-Kameni vrh te razgledati izložbu lepoglavske čipke.

Gradonačelnik Bosilj, zamjenik gradonačelnika Marković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Slađana Miočić, prilikom prijema su istaknuli otvorenost i spremnost Grada Varaždina za suradnju, podršku i razmjenu iskustva te goste proveli novoobnovljenom Gradskom vijećnicom.

U utorak se prilikom dočeka delegacije, gradonačelniku pridružila izvanredna i opunomoćena veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Nj. E. gđa Elma Kovačević-Bajtal.

UNDP je UN-ova globalna razvojna mreža, organizacija koja se zalaže za promjene i povezuje zemlje sa znanjem, iskustvom i resursima, posvećena borbi protiv siromaštva i nejednakosti, prateći partnere u Bosni i Hercegovini na njihovom putu ka ciljevima održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDGs).

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Zdravka Grđan izabrana je za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina

  Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina. Sjednicu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Dražen Dretar, a nakon izbora Mandatne komisije, novoizabrani gradski vijećnici položili su svečanu prisegu. Za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Zdravka Grđan, a za potpredsjednicu iz redova predstavničke većine Gordana Marsenić, dok će se drugi potpredsjednik/ca Vijeća iz redova predstavničke manjine izabrati na idućoj sjednici.  Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven […]

  today18/06/2021 330

  0%