play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Grad Novi Marof obilježio Dan državnosti

U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, delegacija Grada Novog Marofa predvođena gradonačelnikom Sinišom Jenkačem te predstavnici udruga branitelja položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen križa u Novom Marofu, u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu.

U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač tom je prilikom istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i naše obveze da se prisjećamo tih prvih dana samostalne Hrvatske te svih onih koji su za njezinu slobodu dali svoje živote. „30. svibnja 1990. godine po prvi puta u povijesti konstituiran je višestranački demokratski Sabor Republike Hrvatske i utemeljena je današnja moderna država Hrvatska. Povodom Dana državnosti prisjećamo se svih onih koji su prije 30 godina, od 1990. do 1995. godine, utkali svoje živote u slobodu i demokraciju koju danas imamo” – rekao je gradonačelnik Jenkač napomenuvši kako je prije svega nekoliko dana Grad odao počast i svim žrtvama komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. „Njih više od 500, bez ikakvog suđenja, položilo je svoje živote na obližnjim bregima našeg prekrasnog Zagorja, ali ne samo na tom području, nego od Bleiburga pa sve do grčke granice. Upravo uspostava demokratskog višestranačkog Sabora, odnosno demokracije koja proizlazi iz naroda i koja je birana voljom građana, dokaz je težnje hrvatskog naroda za slobodom. Iz jednog totalitarnog režima koji je definiran najčešće voljom jednog čovjeka ili jedne partije, nakon konstituiranja Sabora ušli smo u jedan posve drugačiji sustav” – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Na 30. obljetnicu operacije Alfa ’91 odana počast poginulima na pakračkom području

  U akciji Alfa 91 su 28. prosinca 1991. godine poginuli tadašnji zapovjednik 104. Brigade, pukovnik Ivan Sokač, Slavko Smiljan iz Cvetlina te Juraj Brlenić iz Maruševca. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Maruševec organizirala je tim povodom obilježavanje 30. godišnjice pogibije branitelja Juraja Brlenića iz Maruševca odlaskom u Pakrac i Lipik. Uz hrvatske branitelje, članove Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata - Ogranka Maruševec obilježavanju su prisustvovali načelnik Općine Maruševec […]

  today29/12/2021 74

  0%