play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Pred nama je 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, sudjelovat će 500 mališana iz 15 vrtića

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, organizira 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

 

Manifestacija je to koja svake godine okuplja 500-tinjak varaždinskih predškolaca koji u olimpijskom tjednu pokazuju svoja znanja i vještine iz sporta i likovne umjetnosti, a koordinatorica projekta je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV.

 

– Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti tjelesne aktivnosti. Studije pokazuju da većina djece predškolske dobi, koja se bave sportom i tjelesno su aktivna u djetinjstvu, sadrže te pozitivne zdravstvene navike i u odrasloj dobi. Sport također ima pozitivan utjecaj i na razvoj djetetove osobnosti, djeca koja se od rane dobi bave sportskom aktivnošću, već u toj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu. Bavljenjem sportom djeca se emocionalno razvijaju, što im olakšava i sam proces socijalizacije – rekla je Anica Sitar.

 

Na sastanku održanom povodom organizacije 21. OFDVGV svoje sudjelovanje potvrdili su dječji vrtići: DV Bajka, DV Čira-čara, DV Panda, DV Pinokio, DV Sveta Uršula, DV Zečić, DV Zeko, DV Varaždin – objekti Aleja, Biškupec, Dravska, Gortanova, Koprivnička, Kozarčeva, Kućan, Trakošćanska.

 

Kroz pet dana festivala, sudjelovat će 500 mališana u pratnji 150 odgojiteljica i odgojitelja.

 

Ovogodišnji olimpijski tjedan počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, likovnom radionicom u 10 sati u Sportskoj dvorani u Graberju, nastavlja se biciklističkim poligonom, zatim slijede teniski višeboj i natjecanje u plivanju, a završava velikim finalom u petak, 24. svibnja, na Sportskom centru „Sloboda“ od 16 sati, gdje će se mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice, skok u dalj.

 

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuje svim ravnateljicama dječjih vrtića, odgajateljicama i odgojiteljima te partnerima: Gradski bazeni Varaždin, Postaja prometne policije Varaždin, Hrvatski autoklub Varaždin, Teniski klub Varteks, Nogometni klub Varaždin, Županijski zbor nogometnih sudaca Varaždin.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Recidivistu oduzeto vozilo, dobio 10 dana zatvora, a prijeti mu i velika novčana kazna

  Jučer oko 14 sati i 20 minuta u Ulici akademika Ladislava Šabana u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak. Kako je utvrđeno, on je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog ispita bilo koje kategorije. Obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge ili lijekove u organizmu, isti je bio pozitivan na THC, zbog čega mu je određen stručni pregled  uzimanja […]

  today13/07/2022 51

  0%