play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin uskoro dobivaju Poligon za praktičnu vježbu i edukaciju upravljanja motornim vozilom

U Županijskoj palači u Varaždinu, a u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslava Huđeka potpisani je  Sporazum o otkupu zemljišta za izgradnju Poligona za praktičnu vježbu i edukaciju namijenjen učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin za praktičnu vježbu upravljanja motornim vozilom prije uključivanja u promet. Otkup zemljišta financirala je Varaždinska županija u iznosu od 62.479,00 eura, a Sporazum su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić i direktor Varkoma Bruno Ister.

Ravnateljica škole Snježana Klarić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora. “Ovo je važan trenutak za našu školu, zbog toga što se u okviru Centra izvrsnosti iz prometa uređuje praktikum za vozače motornih vozila, a mi zapravo dobivamo mjesto gdje će se odvijati vježbe i edukacije naših učenika, odnosno jedan odličan poligon za takvu vježbu i samim time i profesori i učenici dobivaju na kvaliteti” rekla je ravnateljica Klarić.

Direktor Varkoma Bruno Ister je naznačio kako mu je drago da Varkom sudjeluje u ovakvom projektu. “Drago nam je da sudjelujemo u jednom ovakvom kvalitetnom projektu,  jednom od mnogobrojnih projekata koje Varaždinska županija priprema na području obrazovanja. Varkom je to prepoznao i dao punu podršku Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin koja je  nositelj samog projekta” rekao je direktor Varkoma.

U ime Varaždinske županije resorni je pročelnik Huđek istaknuo kako je ovaj projekt na tragu izvrsnosti u obrazovanju kojeg provodi Varaždinska županija. “Realizacija projekta će svakako dati dodatnu vrijednost u sektoru prometa, te se nadamo poboljšanju pedagoškog standarda kojeg ima naša Strojarska i prometna škola” zaključio je Huđek.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

      Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini.   Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura.   Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković. […]

  today23/07/2024 5

  0%