play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori za dogradnju područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka

Potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade i sportske dvorane Područne škole Strmec Podravski i Područne škole Nova Ves Petrijanečka. Ugovore su potpisali ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. Ukupno je odobreno nešto malo više od četiri milijuna eura bespovratnih sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje Područne škole Strmec Podravski iznosi 2 milijuna i 684 tisuće eura, a Područne škole Nova Ves Petrijanečka milijun i 347 tisuća eura. Ulaganjima u te dvije škole dogradit će se potrebne učionice, kao i drugi prateći sadržaji čime će se učenicima omogućiti pohađanje nastave u jednoj smjeni.

Naš cilj je da školsku godinu 2025./2026. u svim našim osnovnim i srednjim školama započnemo s nastavom u jednoj smjeni. Već na samom početku mandata naglasili smo kako ćemo provoditi programe koji osiguravaju ravnomjeran razvoj obrazovnog sustava, stvaraju sustav jednakih šansi i potiču izvrsnost – naglasio je župan Stričak podsjetivši kako je 62 % proračunskih sredstava za ovu godinu namijenjeno upravo obrazovanju.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%