play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Potpisani ugovori s topličkim studentima

Kino dvoranu u Varaždinskim Toplicama u subotu su ispunili vrijedni studenti kojima je gradonačelnica Dragica Ratković uručila ugovore o stipendiranju. Grad tako već nekoliko godina zaredom nagrađuje redovite studente, a za tu namjenu iz proračuna je osigurano pola milijuna kuna.

Kako je istaknula gradonačelnica Ratković na račune njih 69 uskoro će sjesti prva uplata od 500 kuna, odnosno ukupno 5000 kuna tijekom 10 mjeseci.

-Od prvog dana mandata govorim da treba ulagati u mlade počevši od vrtića pa do studenata jer to je budućnost našeg grada. Ulaskom u Europsku uniju na tržištu rada se svakodnevno pojavljuju nove šanse i prilike stoga je cjeloživotno obrazovanje od velikog značaja– rekla je Ratković.

Naglasila je kako s ovakvom pameću za Varaždinske Toplice nema straha.

-Prvotno je na natječaju pravo na stipendiranje ostvario 71 student. No, dvoje njih se u međuvremenu odjavilo jer su ostvarili pravo na državnu stipendiju s obzirom da po zakonu smiju primati samo jednu – objasnila je gradonačelnica i izrazila nadu kako će se po završetku studija studenti vratiti kući i zajedno doprinositi daljnjem gospodarskom razvoju Varaždinskih Toplica.

 

Stipendiju od samih početaka studiranja redovito prima studentica 3. godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Gabrijela Dijanuš.

 

-Ova sredstva mi  puno znače za moje osnovne potrebe koje imam svaki mjesec kao što su hrana u menzi i odjeća, a ponekad se nađe i za neki izlazak – rekla je Gabrijela koja nakon diplome ne razmišlja o odlasku već odlučno tvrdi kako ostaje u svojim Varaždinskim Toplicama.

 

Filip Križanić 1. godina Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu tek je na početku svog studentskog putovanja i još se privikava, ali zadovoljan je kako mu ide.

 

– Kada sjednu novci potrošit će ih najvjerojatnije na druženje. Pošto sam trenutno u studentskom domu možda i za smještaj – rekao je Filip koji svakako planira živjeti u Varaždinskim Toplicama nakon studija.

 

Na kraju je gradonačelnica svim studentima i njihovim obiteljima poželjela puno zdravlja i uspjeha povodom nadolazećih blagdana i u novoj 2023. godini.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%