play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Postavljena solarna klupa u Općini Petrijanec

U sklopu Javnog poziva iz Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent, Turistička zajednica područja Sjever Zagorja uspješno je realizirala projekt „Nabava i postavljanje solarnih klupa na području TZP Sjever Zagorja“. Dodijeljena su bespovratna sredstva spomenutoj turističkoj zajednici u iznosu od 75.600,00 kuna, a postavljeno je 6 solarnih klupa u svakoj udruženoj općini (Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica) po jedna, čime je dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura te klupe služe kao javni solarni punjači mobitela i tableta uz senzorsku ambijentalnu rasvjetu koju akumuliraju kroz dan. Svih 6 Općina zajedno je ukupno sufinanciralo 10.000,00 kn.

Klupe ujedno apeliraju i na svijest žitelja i gostiju da se okrećemo energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, a dizajnirane su na način da se uklapaju u svaki prostor, uz funkcionalne karakteristike i dugotrajnost konstrukcije. Punjenje uređaja omogućavaju 2 USB i 2 bežična punjača, za ljepši noćni ugođaj zaslužna je LED rasvjeta, a u slučaju lošijih vremenskih uvjeta, neometan rad moguć je do nekoliko dana.

O mogućnostima koje imaju novopostavljene solarne klupe govorio je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec: “Riječ je o energetski neovisnim klupama na kojima se nalaze solarne ploče pomoću kojih tokom dana prikupljaju sunčevu svjetlost, čija se energija akumulira u baterijama koje se nalaze u klupi. Korisnici klupa tu energiju mogu iskoristiti za punjenje svojih mobitela i tableta. Nadam se da će mještani naše općine i posjetioci uživati sjedeći na klupi koja se nalazi kod Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec, na adresi Ulica Vladimira Nazora 40A na kojima mogu za to vrijeme puniti svoje smart uređaje”

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dodjeljene potpore iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael”

  U Županijskoj palači u Varaždinu održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijske potpore na području prevencije kriminaliteta iz sredstava Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“ Varaždinske županije. Naime, početkom ožujka ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za: preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili projekte koje se kontinuirano provode određeno vrijeme i prepoznati su kao učinkoviti u prevenciji kriminaliteta, odnosno za nove preventivne aktivnosti, kampanje, programe ili […]

  today07/06/2023 5

  0%