play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Počelo obilježavanje Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja

Primanjem roditelja novorođene djece i potpisivanjem ugovora za financiranje udruga započelo obilježavanje Dana Općine Maruševec i blagdana svetog Jurja. Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ugostio je Anu i Matiju Posavec, Dijanu Buhin i Ivanu Sokol, roditelje troje od petero novorođenih s područja Općine Maruševec u posljednja četiri mjeseca. U ugodnom razgovoru, Klapša je roditeljima čestitao na prinovama i istaknuo kako Općina Maruševec brine o svojim stanovnicima od njihovog rođenja.

-Imamo cijeli set mjera za mlade obitelji, od povećanih naknada za novorođenčad pa sve do subvencioniranja ekonomskih cijena vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor od nove školske godine, povećali stipendije studentima, sufinancira se autobusni prijevoz, škola plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine, rekao je načelnik Klapša te dodao kako smatra da su poticaji izdašni za općinu veličine Maruševca i njezinu financijsku snagu.

Općina Maruševec za potrebe novorođene djece pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg prvog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 11.500 kuna.

 

U poslijepodnevnim satima, upriličeno je potpisivanje ugovora za financiranje programa i projekata udruga koji okupljanju članove s područja Općine Maruševec, ukupne vrijednosti od 350 tisuća kuna.

 

Radi se o KUD-u Klaruš, Kuburaškoj udruzi Maruševec, Udruzi žena Maruša, Udruzi žena Jurketinec, Udruzi Prijatelji Maruševca, UDVDR Ogranku Maruševec, Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, Lovačkom društvu Fazan Maruševec, Udruzi umirovljenika Maruševec, Društvu za sport i rekreaciju Maruševec, Udruzi za šport i rekreaciju Gmajna, Športskom nogometnom klubu Rudar 47, Nogometnom klubu Omladinac Jurketinec, Športskom šahovskom klubu Metalac Donje Ladanje, Streljačkom klubu Metalac Donje Ladanje, Invalidskom ILCO društvu Varaždin, Udruzi tjelesnih invalida ILO Ivanec, TAE-KWON-DO HWA-RANG Ivanec, Županijskom savezu poljoprivrednih udruga, Udruzi udomitelja Nada, Pčelarskoj udruzi Čmalico, Udruzi Ivanečko sunce za osobe s intelektualnim oštećenjima, Športskom ribolovnom društvu Ivanec i Planinarskom klubu Ivanec.

-Sve su nam udruge jako važne, a po solidarnosti se vidi snaga jedne općine, jednog društva. Želim Vam čestitati na svim dosad realiziranim aktivnostima u protekle dvije izrazito izazove godine, jer ste kroz svoj rad u otežanim okolnostima promovirali Općinu Maruševec, naše vrijedne i marljive ljude, bogatu povijest i tradiciju nastupajući na području Varaždinske županije i Republike Hrvatske. Vjerujem da s današnjom podjelom ugovora, pokazujemo koliko su nam važni vaši programi i projekti iz svih segmenata društva jer ako nećemo imati, udruge i njihove članove koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme za dobrobit čitavog društva, tada ne možemo očekivati i razvijanje novih aktivnosti u našoj općini, poručio je prilikom potpisivanja ugovora predstavnicima udruga načelnik Mario Klapša.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem istaknuvši kako je podrška udrugama Općine Maruševec neupitna, kao i partnerstvo i pomoć kroz provođenje planiranih i prijavljenih projekata i programa.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%